3 природни средства, които лекуват напукани и сухи устни


3 природни средства, които лекуват напукани и сухи устни
Снимка: iStock/Guliver

Сухите и напукани устни се свързват най-вече със зимата и ниските температури, но могат да се появят и поради други фактори. Въпреки че превенцията винаги е най-добрата тактика, понякога този проблем възниква и не ни остава нищо друго, освен да се опитаме да го разрешим.

Вижте още: Дерматолог съветва как да нямате суха и напукана кожа през зимата

Днес ви представяме 3 прости природни средства за сухи и напукани устни:

Алое вера и мед

Гелът от алое вера често се използва при изгаряния, но може да направи чудеса и при напукани и сухи устни. Можете лесно да си купите малко гел от магазина или да използвате гела директно от растението, ако го имате у дома. Необходимо е само да откъснете листото, да го нарежете и да извлечете гела от него. Що се отнася до меда, има много изследвания, които показват колко е страхотен за заздравяването на рани. Органичният мед е най-подходящ за лечение на напукани устни.

Масло от авокадо

Въпреки че много хора използват масло от авокадо за готвене, то е страхотно и като овлажнител за устни. Не е основен алерген, така че е идеален за хора с чувствителна кожа, които имат напукани устни през по-голямата част от годината. Стеролите, които това масло съдържа, защитават структурата на кожните клетки и намаляват възпалението.

Торбичка зелен чай

Зеленият чай е известен със своите антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. Не лекува напуканите устни, но това, което ще направи, е да намали усещането за парене на устните. Просто поставете чаша зелен чай в гореща вода, оставете за няколко минути и след това извадете.

Поставете пакетче чай върху устните си за няколко минути и ще забележите, че след това те са много по-добри.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Аз гледам на тялото си повече като на инструмент, отколкото като на орнамент.

Аланис Морисет

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама