3 вида грим за дами, които носят очила

  • 3 вида грим за дами, които носят очила
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 27.12.2018 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Гримът не е задължителен атрибут, но е идеалното средство, с което всяка дама може да подчертае естествената си красота. За тези, които използват очила, понякога стои въпросът на коя част от лицето точно да наблегнат и коя да се опитат да потушат.

Следните съвети са предоставени от професионалисти. Те могат да помогнат на представителките на нежния пол в зависимост от проблемите със зрението им.

Грим при късогледство

Жените, които имат късогледство знаят, че очилата създават оптическа илюзия за смаляване. Ако заложите на опушения метод, който е доста актуален през последните години, очите ще изглеждат далеч по-малки, отколкото са. Допълнителното очертаване на окото е рисковано в случая.

Препоръчително е да се спрете на друг тип техники:

• Нанесете блестящи сенки в светъл цвят в зоната под веждите и в основата на вътрешния ъгъл на окото;

• Поставете коректор и върху него продукт с озаряващо действие;

• Изберете спирала, която осигурява отлична покривност на миглите, за да могат да изпъкват и да са видими зад очилата;

• За финал може да сложите червило в по-ярък тон, което отива на рамките на стъклата.

л

Грим при далекогледство

Тук нещата са на обратната страна – очилата за далекогледство оптически увеличават окото. По този начин те се забелязват като акцент върху лицето, както и всеки недостатък в тази област. Ето защо, ако не владеете рисуването с очна линия, по-удачно е да я избягвате. Другият вариант е участъците, които не са правилни, да бъдат опушени със сенки в същата гама.

Бонус похвати за съвършена визия при далекогледство:

• За лежерен грим през деня се ориентирайте към молив със златисти или сребристи частици;

• Тъмният молив е подходящ, стига да се постави внимателно по линията на горния и долния клепач;

• Използвайте спирала, която създава по-натурален вид на миглите.

За повечето дами с очила е важно да знаят

Когато сте с такъв аксесоар, вероятно сте обърнали внимание, че гримът лесно се размазва или изтрива, особено там, където има директен допир с него. Тези участъци може да подсилиш с основа за грим, фон дьо тен и пудра.

Подпухналите очи и сенките са по-отчетливи, когато носите очила. Умората ви трудно ще остане скрита от околните. Потупайте с пръсти около очите с един тон по-светъл коректор и след това може да фиксирате със завършваща пудра.

Ключов детайл се оказват веждите ви, защото те са най-явните при близък контакт. Рамките на очилата допълнително ги „осветяват“ и непременно трябва да се грижите за тях – изисква се безупречна форма, която е в хармония с чертите ви.

И не на последно място, важен елемент е вашата прическа. Ако за всичко друго понякога сме склонни да си затворим очите, то косата ще успее да компенсира гледката напълно, стига да е поддържана и пищна. Независимо дали за повод или в ежедневието, може да се възползвате от предимствата на екстеншъните, които позволяват редица експерименти.

-------------------------------


#ОстаниВкъщи, бъди отговорен!

iWoman e с теб!

Всичко ново за коронавируса - ТУК!

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.