Лятно ястие: Пълнени чушки с яйце и сирене


Лятно ястие: Пълнени чушки с яйце и сирене
Снимка: iStock

Една от любимите ни рецепти от детството, която баба или мама приготвяше най-често през лятото. Прави се бързо, не се изискват много продукти и винаги се получават много вкусни. Рецептата е подходяща и за начинаещите готвачи, които нямат много опит в кухнята, защото няма какво да объркат при изпълнението ѝ. Запишете си съставките и как се приготвя, а след това я поднесете на семейството си, ако досега не сте я правили - със сигурност ще ви стане любима рецепта!

Необходими продукти:

- 10 тънички зелени чушки

- 7 яйца

- 300 гр сирене

- 150 гр кашкавал

- 5-6 с.л. брашно или до сгъстяване на сместа

- олио

Как се приготвя:

В купа разбивате яйцата, след което натрошавате сиренето и рендосвате кашкавала. През това време пускате фурната да загрява, за да сложите чушките и направо да започнат да се приготвят. Към сместа в купата добавяте и брашното, така че да се сгъсти и да може да не изтича от чушките, когато ги напълните.

Отделно измивате чушките и махате дръжките и семките им. Започвате да ги пълните и да ги нареждате в тавичка. Може и с хартия за печене отдолу. Преди да ги сложите да се пекат ги поливате отгоре с малко олио, за да станат още по-вкусни.

Обикновено се пекат около 40-50 минути на предварително загрята на 180 градуса фурна отгоре и отдолу.

Да ви е сладко!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

В действителност там, където не достигат разумните доводи, ги заменят с викове.

Леонардо да Винчи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама