Една от любимите ни рецепти от детството, която баба или мама приготвяше най-често през лятото. Прави се бързо, не се изискват много продукти и винаги се получават много вкусни. Рецептата е подходяща и за начинаещите готвачи, които нямат много опит в кухнята, защото няма какво да объркат при изпълнението ѝ. Запишете си съставките и как се приготвя, а след това я поднесете на семейството си, ако досега не сте я правили - със сигурност ще ви стане любима рецепта!
Необходими продукти:
- 10 тънички зелени чушки
- 7 яйца
- 300 гр сирене
- 150 гр кашкавал
- 5-6 с.л. брашно или до сгъстяване на сместа
- олио
Как се приготвя:
В купа разбивате яйцата, след което натрошавате сиренето и рендосвате кашкавала. През това време пускате фурната да загрява, за да сложите чушките и направо да започнат да се приготвят. Към сместа в купата добавяте и брашното, така че да се сгъсти и да може да не изтича от чушките, когато ги напълните.
Отделно измивате чушките и махате дръжките и семките им. Започвате да ги пълните и да ги нареждате в тавичка. Може и с хартия за печене отдолу. Преди да ги сложите да се пекат ги поливате отгоре с малко олио, за да станат още по-вкусни.
Обикновено се пекат около 40-50 минути на предварително загрята на 180 градуса фурна отгоре и отдолу.
Да ви е сладко!