4 начина да носите дълъг бретон този сезон


4 начина да носите дълъг бретон този сезон
Снимка: Istock

Ако трябва да избираме една тенденция, която ще остане на практика вечна за поколението Z, това е бретонът тип завеса („curtain bangs”). Въпреки че тази прическа със сигурност не е нова (Фара Фосет носеше визията през 70 -те години), този бретон придоби популярност сред по-младите през последната година благодарение на TikTok.

Бретонът тип „завеса” е бретон, който се отваря в центъра на челото ви и рамкира двете страни на лицето ви с малко по-дълги кичури в краищата, които имат за цел да се слеят с останалата част от косата ви. Те са изключително гъвкави, тъй като можете да се „заиграете” с оформянето им и изискват по-малко поддръжка, тъй като израстването е по-безпроблемно от другите видове бретон.

ЕДНА СКИЛИДКА ЧЕСЪН В ШАММПОАНА И КОСАТА ВИ ЩЕ ЗАСИЯЕ

Подобно на много тенденции в красотата, които избухнаха през 2021 година, нарастването на популярността на тази прическа може да се дължи преди всичко на TikTok и други платформи като Instagram и Pinterest. Само проверете хаштага #curtainbangs и ще намерите хиляди вдъхновяващи снимки и видеоклипове, представящи ласкателната фризура. А ето и няколко идеи за стилизиране.

1. По средата

За класическа визия като на Хали Бери, разделете косата си по средата. След това, докато косата ви е все още влажна, изсушете бретона си далеч от лицето си с помощта на кръгла четка.

2. Добавете текстуриращ спрей

Ако искате малко по-рошав, небрежен или по-къс стил, нанесете текстуриращ спрей (сухият шампоан също работи) по дължината на кичурите. Тази допълнителна стъпка ще добави мек обем, което е особено полезно, ако имате фина коса.

3. На една страна

Почерпете вдъхновение от Алекса Чънг (която е кралицата на бретона) и оформете леко настрани. Използвайки кръглата си четка, внимателно издърпайте косата си надолу и в желаната от вас посока, за да накарате кичурите да се наместят. Завършете с малко лак за коса, за да заключите всичко на място.

4. Комбинирайте с висока опашка

Ако все още не сте убедени в универсалността на бретона тип „завеса”, нека Кери Уошингтън ви покаже още един начин да го носите – с висока опашка или кок.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Всеки мъж сам си поставя "оценка", избирайки жената до себе си. Някой избират шестицата, други се оценяват за среден.

Камен Донев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама