Една скилидка чесън в шампоана и косата ви ще засияе


Една скилидка чесън в шампоана и косата ви ще засияе
Снимка: iStock/Guliver

Почти сигурно е, че когато за пръв път чуете за тази терапия, ще ви прозвучи странно, но е истина. Чесънът съдържа основни елементи, както и сяра, мед, витамин С, селен и минерали, които са много полезни за растежа на косата. Медта в чесъна подпомага растежа на косата, сгъстява я и подобрява цвета ѝ. Можете да разчитате изцяло на прекрасен, универсален начин за лечение на недостатъци във всеки от горните елементи. Ето как можете да използвате чесъна за растежа на косата

Добавете го към вашия шампоан / балсам

Най-простото нещо, което обикновено променяме за растежа на косата, е шампоанът. Добавете чесън към шампоана си, след което го използвайте върху косата си. Медът е чудесен балсам, можете да добавите сок от чесън към меда. Медът ще подейства на косата ви подхранващо, а чесънът ще стимулира растежа ѝ. За да намалите неприятната миризма, можете да добавите джинджифил, който също има някои полезни минерали за подхранване на косата ви.

Не ползвайте шампоана с чесън повече от два пъти на месец, прекалената употреба ще направи косата и скалпа ви прекалено сухи.

С кокосово масло

Когато за пореден път правите масаж на косата си с кокосово масло, сложете му и малко чеснов сок. Просто смачкайте няколко скилидки чесън и нужна е  една ч. л. кокосово масло, загрейте сместа за няколко минути и разбъркайте добре. Оставете го да се охлади, след това нанесете върху скалпа и направете масаж. Правете го 2-3 пъти в седмицата за максимални резултати.

Натрийте го

Тази процедура ще ви отнеме около час. Смачкайте скилидка чесън и да я разтрийте върху областите на косопад. Изчакайте час, след което масажирайте скалпа си със зехтин. Покрийте косата си с шапка и си легнете, след това я измийте, когато се събудите. Повторението на процеса най-вероятно ще помогне за възстановяването на косата ви.

Със зехтин

Съхранявайте скилидките чесън в бутилка зехтин в продължение на седмица, за да предотвратите косопада и да провокирате растежа на косата. Нанасяйте маслото върху косата и скалпа си през нощта преди лягане. Измийте косата си на следващата сутрин.

Директно приложение

Можете да смачкате чесъна и да нанесете сока директно върху скалпа и косата си. Оставете го да действа няколко минути, преди да се измиете с шампоан и балсам.

Чесново масло

Можете да купите тинктура от чесън от пазара. Естественото масло от чесън е най-добро, ако можете да го намерите. Ако не, ето как да го направите сами:

Нарежете чесъна на ситно и покрийте със зехтин за поне две седмици. Вместо това можете да използвате бадемово масло, ако искате. Дръжте го в хладилник.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Ние не можем да променим никого. Можем само да го обичаме.

"Аз преди теб"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама