Подстригване според деня от седмицата


Подстригване според деня от седмицата
Снимка: iStock

Решавайки да посетим фризьора, се фокусираме единствено върху избора на нова прическа и грижите, които ще трябва да полагаме след това за нея. Но в преследване на модните тенденции всички забравихме за силата на косата във психологически аспект. Тя е важен компонент за енергийния баланс на човека. Дори и да сте скептично настроени към тези твърдения, със сигурност някои прости закономерности ще ви помогнат да поддържате хармонията между душата тялото.

Лунни дни

Преди да си запишете час при фризьора, вижте  кога е най-добре да се подстрижете според лунния календар. За да укрепите корените, най-добре е подстрижката да е по време на намаляваща Луна.

Подстригването през първата и втората четвърт на Новолуние ще помогне за ускоряване на растежа на косата. 

Посещението на фризьора при намаляваща Луна е от полза, когато искате да забавите растежа на косата.

4 НАТУРАЛНИ МАСКИ ЗА ПОВЕЧЕ ОБЕМ НА КОСАТА

Не се подстригвайте сами!

Косата е пазител на живота, късмета и просперитета. Отрязвайки я умишлено, вие привличате лош късмет и болести.  Според поверието, ако неомъжена девойка го направи, ще се обрече на самота за цял живот.

Подстригване според деня от седмицата

Денят от седмицата също има значение.

Понеделник

Понеделник  е най-благоприятният ден за посещение на фризьора. Първият работен ден притежава мощна сила, която ще ви помогне да се отървете от проблемите и неприятностите в живота си. Понеделник е подходящ и за смяна на цвета.

Вторник

Ако чувствате, че физическата ви сила се изчерпва и не можете да разрешите важен въпрос - не се колебайте да си запишете час при фризьора за вторник. 

Сряда

Подстригването в сряда е  благоприятно, ако искате да добавите в живота си емоции от пътуване и комуникация. Това ще ви помогне да срещнете нови приятели и да се върнете при старите.

КАК СЕ ПРАВИ БАЛЕАЖ (ВИДЕО)

Четвъртък

Ако искате да привлечете късмет и просперитет в живота си, запишете си час при фризьора за четвъртък.

Петък

Петък отдавна се счита за ден на женската красота. Ако посетите фризьора си на този ден, не само прическата ви ще се промени, но и цялостният ви вид.

Събота

Подстригването в събота ще ви помогне да укрепите и излекувате косата си. На този ден се отписват семейни проклятия и грехове.

Неделя

Неделя е идеалният ден за прическа за хронично губещите. Ако не спадате към тази група хора, по-добре не посещавайте фризьора този ден, тъй като можете да "убиете" съдбата си и да привлечете неприятности в живота си.

Не се доверявайте за подстригване на непознат човек

Всяка намеса в живота на непознати променя вашето биополе. Изберете весел и уверен професионалист. По-добре е той да е от същия пол като вас. Това ще помогне да избегнете проблеми в личния живот. Възрастен и опитен майстор ще промени коренно живота ви.

Желанието за промяна на външния вид идва отвътре. Искате ли подсъзнателно да се отървете от неприятности и негативизма? Изберете си стилна прическа и се наслаждавайте на живота! 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Тъгата е ремонтът на душата. Понякога трябва да се сринеш до основи, за да се изградиш отново.

М. Авелок

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама