4 натурални маски за повече обем на косата


4 натурални маски за повече обем на косата
Снимка: iStock/Guliver

Ако косата ви е без обем и изглежда безжизнена, можете да се доверите на природата. Днес ще ви представим 4 начина как да се справите с този проблем, използвайки единствено натурални съставки. Предварително ви съветваме да се уверите, че нямате алергия или непоносимост към някой от продуктите в следващите маски.

Белтъци

Яйцата съдържат много протеини, така че редовното им консумиране поддържа косата здрава. Използването на маски с яйца може да помогне за предотвратяването на косопад и накъсване, а също така да възстанови увредената коса и да стимулира растежа ѝ.

Можете да нанасяте белтък върху косата си самостоятелно или в комбинация с други съставки

Вземете 2 яйца. Отделете белтъците от жълтъците. Добавете 2 супени лъжици кокосово масло. Разбъркайте всички съставки заедно и ги нанесете върху влажна коса. Останете с маската 20 минути и след това я отмийте с хладка вода.

Авокадо

Авокадото съдържа натурални масла, здравословни мастни киселини, витамини и минерали, които подхранват косъма в дълбочина и го предпазват от накъсване. Това може да бъде особено полезно за дехидратирана коса.

Намачкайте 1 авокадо, добавете 1 супена лъжица масло от розмарин и 1 супена лъжица кокосово масло. В друга купа разбийте 1 белтък. Смесете всички съставки и нанесете върху косата си. Оставете маската да престои от 10 до 20 минути, след което измийте косата си.

ТЕЗИ ЗНАЦИ ИЗДАВАТ, ЧЕ МИЕТЕ КОСАТА СИ ТВЪРДЕ ЧЕСТО

Банани

Бананите съдържат силициев диоксид, който може да помогне на тялото ви да произвежда повече колаген и да направи косата ви по-плътна и силна. Те също могат да я омекотят.

Вземете 1 или 2 банана и ги намачкайте в купа. Добавете 1 супена лъжица кокосово масло. Смесете съставките до образуването на равномерна текстура. Нанесете сместа върху косата си и я оставете да престои 10-15 минути. След това го измийте.

Овесени ядки

Овесените ядки съдържат много фибри, които хидратират косата, стимулират нейния растеж и я правят по-плътна.

Вземете 3 супени лъжици овесени ядки. Добавете 1/2 чаша мляко, 1 супена лъжица кокосово масло и 1 супена лъжица мед. Смесете всичко заедно и го нанесете върху сухата си коса, масажирайки скалпа. Дръжте маската поне 30 минути и след това измийте косата си.

* Много е важно и как миете косата си, за да имате обем. Когато го правите, трябва да се фокусирате върху корените. Скалпът е мястото, където се натрупват излишният себум и замърсяванията, затова трябва да наблегнете на тази област. Масажирайте с върха на пръстите си, а не с цялата си длан, тъй като това ще сплеска косата.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

В крайна сметка, сезоните се менят. Също така и градовете. Хора идват и си тръгват от живота ти. Но е много приятно да знаеш, че тези, които обичаш, винаги са в сърцето ти.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама