5 прически, пречещи на растежа на косата


5 прически, пречещи на растежа на косата
Снимка: iStock/Guliver

Твърди се, че косата расте с 0,5 до 1,7 сантиметра всеки месец. И докато някои се радват на дълга и здрава коса само след няколко седмици, други трябва да чакат много повече. Като се има предвид, че тя се нуждае от специални грижи, понякога сами я наранявате, като просто я стилизирате грешно. Ако искате да имате дълга коса, избягвайте тези 5 прически, защото забавят растежа ѝ.

Високи конски опашки

Добре загладените и стегнати конски опашки може да изглеждат елегантно, но със сигурност водят до главоболие след известно време. Ако често връзвате косата си по този начин, това причинява увреждане на космените фоликули, загуба на повече косми или проблеми с растежа.

Рошави кокове, докато спите

Искате да имате небрежни къдрици? Може би заради това оформяте мократа си коса в рошав кок и си лягате така. И макар че по този начин постигате желаната визия, всъщност вредите на косата си. Тъй като тя е опъната цяла нощ, впоследствие може да забележите засилен косопад.

АКО РЕШИТЕ КОСАТА СИ ТАКА, Я СЪСИПВАТЕ

Много стегнати плитки

Плитките са красив начин да стилизирате косата си и да се справите с непокорните косъмчета. Проблемът е, че когато постоянно я оформяте в стегнати плитки, това може да доведе до състояние, наречено алопеция, което води до загуба на повече косми и намалява шансовете ви да имате здрава и дълга коса.

Ежедневно изправяне

Ако всеки ден изправяте косата си, използвайки агресивни продукти или преса/сешоар, не се изненадвайте, че тя расте бавно и не изглежда добре. Постоянното ѝ изправяне, без да слагате необходимата защита, причинява накъсване на косъма и цялостно уврежда косата.

Топиране

Има много прически, при които косата се топира, за да се добави допълнителен обем в горната част на главата. Макар че те изглеждат добре, има скрита вреда. Тази техника кара повърхностния слой на главата да се бели повече, което силно уврежда косъма в основата му.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Жената има само една възможност да бъде красива, но за да бъде привлекателна има сто хиляди възможности.

Монтескьо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама