Ако решите косата си така, я съсипвате


Ако решите косата си така, я съсипвате
Снимка: iStock/Guliver

Може би не подозирате, но решите косата си по неправилен начин. Това всъщност са 5 от най-големите грешки, които несъзнателно допускате. Ако искате да се радвате на здрава и красива коса, НЕ ги правете.

1. Решите косата си в грешната посока

Започвайки от корените и сресвайки надолу до краищата, вие издърпвате косата от фоликула, като това води до накъсване. По-правилно е да решите косата си от долу нагоре. Най-добрият начин е да я разделите на малки сектори и постепенно да премахвате заплитанията, стигайки до корените. 

2. Решите само краищата

Макар че е по-добре да решите косата от краищата нагоре, това не означава, че трябва да избягвате върха на главата. Скалпът ви произвежда богати на хранителни вещества масла, които са от съществено значение за красотата и здравето на косъма. Разпределението на тези масла до краищата ще придаде блясък на косата. Също така, когато се решите, правите нежен масаж на скалпа, което от своя страна увеличава притока на кръв и стимулира растежа на косата.

4 НАЧИНА ДА ПРОВЕРИТЕ ДАЛИ КОСАТА ВИ Е ЗДРАВА

3. Използвате грешна четка

Ако имате чуплива и къдрава коса, заложете на четка тип "гребло", тъй като така по-лесно ще я разрешите. Ако е тънка и без обем, четка с естествен косъм нежно ще се плъзга по косата, без да я уврежда. Може също така да използвате спрей за по-лесно разресване, ако косата ви е непокорна.

ВИЖТЕ ТУК КАК ДА ИМАТЕ ЗДРАВА КОСА ПРЕЗ ЗИМАТА

4. Прекалено често се решите

Енергичното сресване на косата твърде много пъти на ден може да я отслаби и да причини накъсване. Вместо това се съсредоточете върху качеството на сресването, а не върху броя на разресванията. И независимо колко добра е техниката ви, редовно почиствайте четката/гребена си. Ако използвате мръсни, вие разнасяте по косата си стари продукти и мъртва кожа. За да почистите четката си - първо премахнете космите, сложете малко течен сапун, измийте добре под течаща вода, след което я оставете да изсъхне върху кърпа.

5. Използвате една и съща четка на мокра и суха коса

Мократа коса по-лесно се накъсва, тъй като косъмът се изпълва с влага, опъва се, става по-слаб и по-склонен към начупване. Най-добре, косата решите мокра коса, използвайте гребен с широки зъби.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Никога няма да станеш този, който искаш да бъдеш, ако продължаваш да обвиняваш околните за това, което си.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама