Домашни бои за коса, които са наистина ефективни


Домашни бои за коса, които са наистина ефективни
Снимка: iStock/Guliver

Повече от 60% от жените в световен мащаб боядисват косата си. Хубавата прическа обикновено е ключът към перфектен външен вид и често сме готови да похарчим цяло състояние за боядисване, само и само да получим мечтания цвят. Някои изследвания обаче доказват, че химикалите, използвани в изкуствените багрила, като амоняк, който унищожава естествения протеин в косата, могат доста да увредят състоянието на вашата грива. За щастие, има доста ефективни органични алтернативи, които можете да използвате съвсем спокойно, без да прибягвате до вредни химикали. Ето няколко рецепти.

1. За червена коса

- Сок от моркови/домати /цвекло

- Кокосово масло/зехтин

- ябълков оцет

Процес на боядисване:

За да изсветлите оттенъка на червената коса, можете да използвате сок или пюре от моркови, домати или цвекло, в зависимост от тона, от който се нуждаете. Каротеноидите, които съдържат червени, жълти и оранжеви пигменти, ще придадат на косата ви ярък, естествен нюанс. Започнете процедурата, като смесите сока или пюрето с кокосовото масло или зехтина. След това разпределете сместа по цялата дължина на косата си и увийте главата си с найлонова шапка за душ. Постойте 30-40 минути и изплакнете в малко ябълков оцет. Ако цветът не е достатъчно силен, можете да повторите процедурата още веднъж.

ТЕНДЕНЦИИ ПРИ ЦВЕТОВЕТЕ НА КОСАТА ЗА ЕСЕН 2020

2. Черна коса

Вариант 1:

- Орехова черупка на прах

- Вода

Вариант 2:

- 2 с.л. силно кафе

- ½ чаша балсам за коса

Процес на боядисване:

Ако искате да придадете на черната си коса по-дълбок тон, най-добре използвайте прах от черупки от орех. Първо накиснете 3-5 супени лъжици в 2-3 чаши вряща вода. Втрийте сместа в косата си и я оставете да престои 15-20 минути. След това измийте косата, както обикновено. Може да ви изглежда неефективно, но цветът ще издържи няколко месеца. Освен това витамините и минералите в орехите ще направи косата ви по-здрава и блестяща.

Кафето е друга съставка, която можете да използвате, за да замените черното багрило. Просто смесете 2 супени лъжици кафе с 1/2 чаша балсам за коса и ще получите оттенък поне с един нюанс по-тъмен.

3. Кестенява коса

- Сушен градински чай

- Розмарин

- Вода

- Ябълков оцет

Процес на боядисване:

Тези, които искат да потъмнят собствения си кафяв оттенък или да прикрият белите коси, могат да използват смес от градински чай и розмарин. Започнете с кипването на 2/3 ч.ч. градински чай, 1/3 ч.ч. розмарин с 3 чаши вода за 15-20 минути. След това оставете да се охлади и добавете ябълков оцет. Поставете течността в стъклена бутилка и я впръсквайте в косата си 4-5 пъти седмично.

Руса коса

- Лимонов сок

- Балсам за коса

- Слънчева светлина

Процес на боядисване:

За да подчертаете красотата и блясъка на русата коса, можете да използвате лимонов сок. Изцедете 3 пресни лимона и смесете течността с 1/2 чаша балсам за коса. Нанесете течността по цялата коса и стойте под пряка слънчева светлина за 1-2 часа. Можете също да използвате памучни топки за боядисване на определени кичури коса.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама