Съветите на фризьора: Грижа за косата на плажа


Съветите на фризьора: Грижа за косата на плажа
Снимка: iStock/Guliver

Кой не обича безкрайните слънчеви дни, прекарани на плажа? Със сигурност не и ние! Излагането на слънце и солена вода обаче може изключително скорострелно да увреди скъпоценната ни коса. А чисто аритметично - едната седмица на море не оправдава страданието няколко месеца след това. Затова преди да се потопите в морето, ето няколко съвета как да защитите косата си на плажа.

1. Сплитайте я на плитка

Добра идея е да заложите на стегната плитка, преди да отидете да плувате, да сърфирате или да извършвате други видове водни занимания. Сплетената коса ще предотврати възлите и заплитанията и ще улесни сресването, без да причинява накъсване на косъма.

2. Използвайте слънцезащитен крем за коса

Точно както кожата ви се нуждае от защита от UV лъчите, така и косата ви има същите нужди. Нанасянето на слънцезащитен спрей или балсам без отмиване създава защитно покритие от слънцето и поддържа гривата ви добре хидратирана.

КАКВО ДА ПРАВИТЕ И КАКВО НЕ, АКО БОЯДИСВАТЕ КОСАТА СИ 

3. Изплаквайте я редовно

Ако е възможно, използвайте плажните душове, за да изплакнете косата си след всяко влизане в морето. Това ще ви помогне да поддържате космените фоликули хидратирани и да отстраняването натрупването на сол от скалпа.

4. Пийте повече вода

Важно е да поддържате косата си хидратирана както отвън, така и отвътре. Пиенето на много вода ще ви помогне да поддържате скалпа си спокоен, а косата - по-здрава.

5. Използвайте продукти за след слънце

Хидратацията е ключът към поддържането на здрава и щастлива коса. Използвайте продукти за коса, съдържащи масло от ший, алое вера, кокос, макадамия или арган. Разбира се, най-добре би било веднага след прибирането си от море, да поглезите гривата с възстановяваща терапия, която да върне силите й. Нашите приятели от салони за красота Murphy могат да ви предложат богат избор от процедури, затова не се колебайте да запишете своя час ТУК.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Истината е, че всички ще те нараняват; просто трябва да намериш онзи, за който си струва да страдаш.

Боб Марли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама