8 неща, които фризьорът ви иска да НЕ правите


8 неща, които фризьорът ви иска да НЕ правите
Снимка: iStock/Guliver

Искаме да имаме здрава и красива коса, но понякога ѝ вредим, без да осъзнаваме. Пренебрегваме услугите и съветите на специалистите, експериментирайки сами, а резултатите често са разочароващи. Затова решихме да се допитаме до нашите приятели от Салони за красота Murphy, които ни споделиха 8 неща, които биха искали жените да НЕ причиняват на косата си.

1. Не експериментирайте сами с цветовете. Виждали сме доста неуспешни опити, затова, когато искате по-голяма промяна в цвета на косата си, се доверете на фризьор-колорист. Той най-добре знае как да постигне желания нюанс.

2. Не търкайте силно косата си, когато я сушите с кърпа, тъй като това може да увреди косъма.

3. Не използвайте сешоар или преса, без да сте нанесли предварително термозащитен продукт. Неговата цел е да предпази косата от увреждане и накъсване при топлинна обработка.

4. Не се подстригвайте вкъщи с ножица за хартия. Да, напълно сериозни сме.

5. Не пропускайте да използвате балсам/маска според типа коса. С тях косата ви ще бъде по-здрава, без сухи краища и ще се разресва лесно.

6. Не мийте косата си с шампоан, който не е подходящ за вашия скалп. Има причина да има такъв богат избор на пазара. Ако не сте сигурни, консултирайте се със специалист.

7. Не си обезцветявайте косата сами вкъщи. Това е процедура, която е по-сложна и трябва да се направи от специалист. Ако искате косата ви да бъде здрава и да постигнете желания нов цвят, не си правете експерименти с нея.

8. Не седете дълго време с вързана и стегната коса. Може би сте забелязали как след това усещате напрежение в скалпа. Ако постоянно носите косата си на конска опашка или кокче, е напълно вероятно тя да започне и да пада повече. Това се случва, защото косъмчетата, които са били опънати от ластика прекалено дълго време, се откъсват и падат.

Ако искате да получите професионална грижа и съвети за вашата коса, се доверете на топ фризьорите от Салони за красота Murphy.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съветите на Мърфи


Реклама

Лошата новина е, че времето лети. А добрата новина е, че ти си пилотът.

Майкъл Алтшулер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама