Колко често да се подстригваме според дължината на косата


Колко често да се подстригваме според дължината на косата
Снимка: iStock/Guliver

Конвенционалната мъдрост гласи, че за да поддържаме краищата си здрави, а дължините бляскави, трябва да подстригваме косата си на всеки 2 месеца. Има обаче няколко фактора, които това „правило“ не взема предвид - индивидуалната дължина и текстура на косата. Ето и действително на колко седмици трябва да се отбиваме при фризьора за оформяне. Нашите приятели от Салони за красота Murphy вече работят при спазване на всички мерки за сигурност, така че ако е време да се подстригвате, те ще се погрижат.

Ако имате дълга коса

Ако косата ви пада на поне 6-7см под раменете ви, то тя се води дълга. В такъв случай не е нужно да я подстригвате толкова често, колкото другите. 16 седмици е абсолютно нормален период, ако се стараете да поддържате една и съща дължина и прическа.

Честно казано, бихте могли да се измъкнете и с 2 посещения на фризьора, ако гривата ви е наистина дълга, например до кръста. Това обаче работи само ако имате здрава, небоядисана коса и полагате грижи за нея в домашна обстановка.

Топ тенденции при косите за Пролет 2020 (СНИМКИ)

Ако имате средна коса

Дължините, които се „колебаят” около раменете, се водят средни. Те имат нужда да бъдат освежавани на всеки 8-12 седмици. Придържайте се към долната граница, в случай че поддържате боб или силно филирана прическа.

Ако имате къса коса

Късата коса обикновено върви „в комплект” с бретон, което налага ножиците да „играят” на 6-10 седмици. Добрата новина е, че поддържането на този стил обикновено отнема само 10-15 минути.

Ако имате къдрава коса

За да поддържате здравето и формата на къдриците си, подстригвайте гривата си на 12-16 седмици, независимо от дължината. Къдравата коса обикновено е по-суха от другите типове, така че редовните подстригвания не само ще поддържат здравето на вашите краища, но и ще дефинират и оформят къдриците ви.

Тези 10 неща всяка къдрокоска трябва да знае!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съветите на Мърфи


Реклама

Вземете разбитото си сърце и го превърнете в изкуство.

Кари Фишър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама