6 стъпки към есенна грижа за косата


6 стъпки към есенна грижа за косата
Снимка: iStock/Guliver

Има английска поговорка, която гласи "времето за пуловер е по-доброто време." Но промяната в температурата наистина може да обърка косата ви - и тук говорим както за цвят, така и за текстура. Затова е редно да актуализирате своите навици, за да изглежда гривата ви свежа и през по-хладните месеци.

1. Хидратирайте повече

Знаете, че кожата става по-сърбяща и суха с идването на по-студено време. Същото важи и за вашата коса. Преходът между лято към есен изисква да смените серията за коса, която ползвате, дори да действа добре към момента. Потърсете допълнителни хидратиращи съставки като масло от жожоба и макадамия, за да осигурите допълнително овлажняване, като не е зле да помислите и за масло.

2. Потъмнете с един тон

Лятото е синоним на целуната от слънце коса. Но тъй като времето ви, прекарано навън, се съкращава, тези кичури неминуемо ще загубят наситеността и блясъка си. Боядисването в по-тъмно позволява този преход да се случи по-лесно и изравнява цвета.

3. Поглезете се с терапия

Поддържането на дълга и здрава коса определено не е лесна задача. И в случай, че нямате време или нерви да се глезите вкъщи, нашите приятели от салони за красота Murphy ще ви помогнат. За есенния сезон ви препоръчваме да пробвате ритуалите за коса на Kerastase – Genesis при косопад или Kera-Fusion за пълно възстановяване.

4. Инвестирайте в продукт за обем

Есен е синоним на дъжд. А високата влажност значи само едно – обем в косата и „слепнали“ корени. Затова заложете на продукт за обем в корените, поне докато себумът не се регулира.

В онлайн магазина на Салони за красота Murphy може да намерите богат избор от качествени продукти за обем.

5. Опитайте ексфолиант за скалп

Лятото може да остави много натрупвания в корените ви - от спрейове, слънцезащитните кремове и пясък. Започнете новия сезон, давайки на скалпа си добър детокс, използвайки ексфолиант за скалп, комбиниран с дълбоко почистващ шампоан.

6. Богата диета

Слънчевите дни все повече се отдалечават и към средата на есента нивата на витамин D претърпяват драстичен спад. Той е от съществено значение за здравия растеж на косата, така че инвестирайте в добавка, съдържаща го, като Tricho Complex. Яденето на храни, богати на витамин D, като сьомга и скумрия, също може да помогне.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Животът е възмутителен, когато мислиш за него, и прекрасен, когато го живееш.

Карол Корд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама