Как да се предпазите от настинка през есента


Как да се предпазите от настинка през есента
Снимка: iStock/Guliver

Есента е време за разходки в парка, топли дрехи, вкусен чай и спокойни уютни вечери. За да се предпазите от настинка или грип през този период, следвайте тези прости препоръки.

Ваксинирайте се

Това важи особено за възрастните хора, тъй като при тях вероятността настинката или грипът да доведат до развитие на сериозни усложнения е много по-голям.

Мийте ръцете си по-често

Не само преди хранене, но и след всяко посещение на обществени места (например градски транспорт), както и след физически контакт - например ръкостискане. Вирусите могат да се намират по дръжките на вратите, мобилните телефони, компютърните клавиатури и парите. Затова през есента и зимата си струва да миете по-често ръцете си.

Не яжте на работното място

Колкото и да е натоварен работният ви ден, не се изкушавайте да обядвате на работното си място. Освен ако не работите в изолирана стая, в която никой не влиза през работния ден, разбира се. Само си представете колко микроби и вируси се настаняват на работните ви повърхности през деня! И всички те с удоволствие ще се преместят първо върху вашия обяд, а след това и във вашето тяло. Сигурни ли сте, че сте готови да поемете този риск?

Движете се повече на открито

Активният начин на живот винаги е от полза, но особено много през сезона на грипа и настинките. Редовните физически упражнения не само ни помагат да останем във форма, но и засилват имунната система.

Бършете повърхностите с дезинфектант

Ако работите в офис, редовно бършете дръжките на вратите, работните плотове, вратите и други места, които прекалено много хора докосват през деня. Най-добре използвайте дезинфектант или поне кърпички, съдържащи алкохол.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат. Ето защо те не получават това, което искат.

Мадона

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама