5 цвята на косата, които ви състаряват


5 цвята на косата, които ви състаряват
Снимка: Getty/Guliver

Всяка жена има идеален цвят на косата, който я “отваря”, подчертава лицето ѝ и я подмладява. Много хора си мислят, че това е естественият нюанс, с който сме родени, но някои леки подобрения могат да направят наистина голяма разлика. Разбира се, има и цветове, които имат обратен ефект и в крайна сметка подчертават фините линии, правят кожата повяхнала или пък акцентират друг проблем. Ето кои са цветовете, които могат да ви накарат да изглеждате с няколко години по-възрастни.

АКО РЕШИТЕ КОСАТА СИ ТАКА, Я СЪСИПВАТЕ

1. Черно

Забелязвали ли сте някога, че когато даден обект е поставен пред тъмен фон, всички детайли изглеждат по-отчетливи? Същото се случва и с лицето. Когато боядисваме косата си в черен цвят или тъмно кестеняв, нашите „несъвършенства“ се открояват.

2. Цвят, несъвместим с тона на кожата

Какво може да ви накара да изглеждате по-възрастни: руса или кестенява коса? За съжаление, отговорът зависи от няколко фактора, които определят дали жената ще изглежда по-млада, най-водещият от които е тонът на кожата. Например, дамите с по-смугли кожи трябва да избягват студени тонове.

3. Монохромен цвят

В опит да скрият сивата си коса, някои жени често използват боя, която е еднороден цвят. Трябва да знаете, че монохромните цветове няма да постигнат естествения вид, който целите, а по-скоро ще придадат скучно звучене. Акцентите от друга страна ще осигурят повече блясък и по-младежки вид.

4. Платинено русо

Платинено русото е хладен цвят, който не изглежда добре на жените със светла, мургава или румена кожа.

5. Червеникави тонове

Червеникавият цвят на косата може да бъде елегантен, но избледнява доста бързо и косата ви изглежда някак “измита”. Освен това, белите кичури имат тенденция да се открояват повече, когато са в контраст с червеникаво-кестеняво или патладжанени оттенъци.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама