Как се прави балеаж (ВИДЕО)


Как се прави балеаж (ВИДЕО)
Снимка: Салони за красота Murphy

Техниката за боядисване балеаж е сред топ тенденциите при косата през последните години и напълно разбираемо. Резултатът е красив и естествен, поради което е любим на много жени.

Този метод е създаден във Франция през 70-те години, но истинска популярност добива в САЩ през 90-те години. Колористът нанася боя върху определени участъци по цялата дължина на косата, сякаш рисува с четка. Целта е да се постигне нежно преливане на нюанси от корените към краищата, без да очертава рязка и неестетична граница.

И ако се колебаете дали да направите подобна промяна в косата си, ето няколко предимства, които трябва да имате предвид.

- Веднъж изсветлена косата може да придобива различни нюанси с всяко матиране.

- "Дали ще ми отива?" не е въпрос, който трябва да ви тревожи. Ако в корена цветът е естественият ви (или близък до него), няма опасност балеажът да не ви хареса.

- Изсветлената част винаги може да се потъмни и изравни с естествения цвят.

- Както при всяко боядисване, се нужда от поддръжка, но доста по-рядко. Ако към балеажа има добавен студен нюанс, е желателно да се матира на няколко седмици.

Ако и вие искате да промените визията си, ви препоръчваме да го направите в Салони за красота Murphy. В следващото видео техният топ фризьор Благовеста Захариева ще ви покаже как се постига модерният перлено-бежов нюанс чрез техниката балеаж.

 

ВИЖТЕ ТУК И КАКВИ СА ТОП ТЕНДЕНЦИИТЕ ПРИ КОСАТА ЗА ПРОЛЕТ 2021

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съветите на Мърфи


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама