Бюти тенденциите на 2021: Цифров печат върху коса


Бюти тенденциите на 2021: Цифров печат върху коса
Снимка: Instagram

Испанският стилист и съвременен фризьор Алексис Ферер доби популярност със създаването на наистина колоритни прически. За изминалите две десетилетия той неколкократно е налагал нови тенденции, включително и тази, за която ще ви разкажем днес.

Последната му иновация е техниката на жив фотографски печат върху човешка коса, която никога досега не е използвана. Разбира се, колкото и забавно да звучи, на Ферер са му трябвали няколко години, докато не усъвършенства пресъздаването на сложни и прецизни цветни дизайни, без да се налага да боядисва косата или да използва шаблони.

СУХО ЧЕТКАНЕ: КАКВИ СА ПРЕДИМСТВАТА И КАК ДА ГО ПРАВИМ

Талантливият коафьор представи тренда в най-новата си колекция, наречена La Favorite, която съчетава страстта му към технологиите, изкуството и природата в деликатни и романтични прически. Цялата линия е вдъхновена от красивите природни шарки на френската буржоазия през XVIII век. Ето какво казва самият Алексис Ферер:

„През 2012 година започнах да отпечатвам снимки, защото исках да представя мечтите на косата. Мисля, че това е заложено в бъдещето. А аз наистина обичам да смесвам традиционното изкуство и технологиите. Колекцията La Favorite е създадена с помощта на цифров печат. Започнах да използвам тази техника преди 8 години и оттогава я развивам, докато най-накрая не постигнах по-добра резолюция и по-цветна палитра."

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Стремете се не да бъдете успешни, а да бъдете ценни.

Алберт Айнщайн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама