Сухо четкане: Какви са предимствата и как да го правим


Сухо четкане: Какви са предимствата и как да го правим
Снимка: iStock/Guliver

Гуинет Полтроу и Миранда Кер се кълнат в сухото четкане. Но защо, какви са предимствата и какво изобщо представлява това упражнение? Любимата аюрведична практика за грижа за кожата датира от много векове, но все още е относително непозната за много от нас.

Какво е сухо четкане?

Самото име го издава. Сухото четкане е форма на физическа ексфолиация, само че вместо груби частици главно действащо лице е четката. Може би се чудите дали не е болезнено, или драскащо. Гарантираме ви, че стига да го направите правилно, няма да има неприятно усещане.

Какви са ползите от сухото четкане?

Основната полза от сухото четкане е, че ексфолира кожата ви, премахвайки мъртвите кожни клетки и отпушвайки запушените пори. Лекото налягане стимулира притока на кръв, което може да засили циркулацията и да намали появата на целулит. Гореспоменатите звезди дори се кълнат, че сухото четкане помага за лимфен дренаж и премахва токсините от тялото.

ДЕЗОДОРАНТ ИЛИ РОЛ-ОН: КАКВА Е РАЗЛИКАТА И КАК ДА ИЗБЕРЕМ

Как се прави?

Стъпка 1: Започнете на „мръсна” и суха кожа. Отнасяйте се към сухото четкане като към релаксиращ ритуал преди душ.

Стъпка 2: Започнете с четкане отгоре надолу, като използвате леки, кръгови движения. Бавно си проправете път надолу по бедрата и прасците, като можете да използвате малко по-твърд натиск върху областите, където кожата ви е по-дебела - глезените и капачките на коляното.

Стъпка 3: Повторете процедура на всяка друга част от тялото, като е важно да се движите отгоре надолу, за да спомогнете лимфния дренаж.

Стъпка 4: Вземете душ, както обикновено, но избягвайте продукти, които съдъжат химически ексфолианти като салицилова или гликолова киселина. Най-подходящ е мек сапун и хладка вода.

Стъпка 7: Подсушете кожата си и я „затворете” с масло.

Колко често трябва да правите сухо четкане?

Въпреки че няма конкретен брой препоръчителни пъти, бихме препоръчали да започнете с веднъж на няколко дни, за да видите как кожата ви го понася. Оттам винаги можете да добавите друга сесия, ако е необходимо.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Стремете се не да бъдете успешни, а да бъдете ценни.

Алберт Айнщайн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама