4 мита за целулита, в които вярваме


4 мита за целулита, в които вярваме
Снимка: iStock/Guliver

Ако имате проблеми с целулит, не сте единствената. Това е много често срещано състояние на кожата, засягащо почти всички жени. Целулитът не дискриминира. Той засяга жени от всякакви форми, размери, възрасти и раси и честно казано приблизително 90% от жените имат целулит. Ето обаче кои са митовете, които все още битуват в обществото.

Мит 1 - Само хората с наднормено тегло имат целулит

Няколко фактора могат да причинят целулит, но теглото само по себе си не е един от тях. Хормоните, генетиката, структурата на кожата, полът и начинът на живот могат да играят роля в образуването му. Естрогенът играе голяма роля за начина, по който портокаловата кожа изглежда. С напредване на възрастта, телата ни произвеждат по-малко естроген, което може да доведе до по-лоша циркулация и намаляване на производството на колаген, тоест трапчинките стават по-видими.

ДЕТОКС НА СКАЛПА: КАК, ЗАЩО И КОГА

Мит 2 - Кардиото лекува целулит

Да, кардио тренировките като бягане и скачане могат да помогнат да стопите мастните клетки, но няма да ви отърват от портокаловата кожа. За да помогнете за изглаждането на кожата чрез упражнения, трябва да комбинирате аеробна активност със силови тренировки. Това ще стегне и тонизира мускулите ви за по-стегнат външен вид, като целулитът ще изглежда по-малко забележим.

Мит 3 - Отслабването премахва целулита

На теория по-малкото мастни клетки биха означавали по-малко целулит, но отпускането на кожата, което се случва със загубата на тегло, всъщност може да влоши външния вид на кожата.

Мит 4 - Липосукцията е най-доброто решение

Тази процедура всъщност може да направи разпределението на мазнините в тялото ви по-неравномерно, което води до повече трапчинки и вълни.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама
Реклама

Моят съвет: Не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя.

Мерил Стрийп

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама