5 ефективни начина да преборим целулита според дерматолог


5 ефективни начина да преборим целулита според дерматолог
Снимка: iStock/Guliver

Можете да прекарате целия си живот в борба с целулита, без да виждате реални резултати. И колкото „портокаловата кожа“ да се дължи на генетика, има начини да редуцирате трапчинките по бедрата и дупето. Ето какво съветват дерматолозите.

1. Дълбок масаж

Това е масаж, който използва специално вакуумно устройство (вендуза) и ролки. Дерматолозите казват, че по този начин се засилва кръвообращението и се подобрява външния вид на кожата. Разбира се, за да поддържате добри резултати, трябва да правите упражнението поне веднъж седмично.

2. Кремове

Няма научно доказателство, че антицелулитните кремове са ефективни. Но пък хидратираната кожа винаги изглежда по-стегната. В случай, че решите да опитатес мазане, лекарите предлагат да закупите евтин антицелулитен лосион и да му дадете 8 седмици.

4 ГРИМ ТЕНДЕНЦИИ ЗА ЛЯТО 2020

3. Четкане на тялото

Дерматолозите казват, че сухото четкане съвсем не е лош вариант за борба с портокаловата кожа. С процедурата можете да се поглезите у дома, използвайки четка от естествени материали. Започнете с леки кръгови движения по посока на часовниковата стрелка и когато приключите вземете хладен душ, за да отстраните остатъците, пък и да се освежите.

4. Процедури с радиочестота

Изследванията показват, че радиочестотните устройства са ефективни за намаляване на целулита. Всъщност, ако правите поне по една процедура в продължение на 6 седмици, имате71,87% шанс за намаляване на обиколката на бедрата и 25% шанс за по-гладка кожа.

5. Професионално лечение

Дерматолозите казват, че масажите, извършвани от експерти, могат да бъдат много ефективни за намаляване на целулита. Защо ли? Тази манипулация, макар да е доста болезнена, разбива мастните депа, които причиняват целулит. Но не забравяйте да се консултирате с вашия лекар, защото не се препоръчва при разширени вени и други състояния на кожата.

Ако страдате от разширени вени вече има съвременни методи за лечение. Обърнете се към д-р Ангел Радев.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Някъде там има друг малък особняк, който ще ни обича и ще ни разбира, ще целуне нашите странности и всичко ще бъде наред.

Кари Брадшоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама