Как да се сбогуваме завинаги с подкожните мазнини (видео)


Как да се сбогуваме завинаги с подкожните мазнини (видео)
Снимка: Лазерен център Body Aesthetics

Чували ли сте тази популярна шега:

- Защо мъжете нямат целулит?

- Защото е грозно!

Сигурни сме, че няма да се изненадате, че причините се крият другаде. През последните 10 години модата всяка една дама да има перфектно гладка кожа и форми се засили до такава степен, че списанията, телевизията и рекламите карат всяка една от нас да си мисли, че е последната останала жена на света, която има целулит, бричове или пухкави вътрешни бедра. Не е вярно, проблемът е споделен! Ще ви го докажем в тази статия с няколко важни статистики. Но и нещо повече – проблемът е решим и е в нашите ръце, но много повече - в нашите глави. Отново потърсихме доктор Трачева от Лазер център Body Aesthetics, за да си изясним какво стои в основата на проблема и има ли съвременно решение.

ПОВЕЧЕ ЗА Д-Р ТРАЧЕВА НАУЧЕТЕ ТУК!

Проучване на NHANES в рамките на 3 години показва, че над 30,5% от жените в света са затлъстели, 34% са с наднормено тегло, 33% са с нормално тегло и 2% са с поднормено тегло. Около 90 % от всички тези дами смятат, че трябва да подобрят теглото или фигурата си. Т.е. без значение дали попадаме в категорията на слабите или пълните, всички ние сме убедени, че ТРЯБВА да изглеждаме по-добре:

51% искат по-слаби бедра

58% не си харесват паласките

72% от дамите смятат, че коремът им не изглежда добре

54% искат да променят дупетата си

49% се притесняват от т.нар. гръбни перки (това, което се образува около презрамките на сутиена)

Като основен проблем в телата си дамите виждат т.нар. подкожна мазнина, която е видима за очите и притеснява всички нас, защото ни прави “грозни”. Тя се намира под дермиса и се повлиява много трудно от диети, режими и спорт. Причината е, че когато започнем режим на хранене, тялото ни решава да се погрижи първо за по-важните за оцеляването му елементи – вътрешните органи и чисти не подкожната, а висцералната мазнина, която е истински опасната. Тя се натрупва около органите и затруднява тяхната дейност. Затова тялото се грижи първо за жизненоважните неща, а подкожните мазнини складира за черни дни, ако случайно никога повече не му дадем да яде както преди.

Доктор Трачева ни съобщи две малкоизвестни лоши новини за подкожните мазнини:

Лоша новина №1: Няма такова нещо като топене, изгаряне или сваляне на мазнини със спорт и диета. Мастните клетки в човешкия организъм са едно константно число, с което се раждаме (и в повечето случаи със същото умираме). Имаме шанс само да увеличим броя им – това може да стане според повечето теории само в тийнейджърска възраст, ако тогава се храним неправилно или стигнем до наднормено тегло. Според някои други теории, възрастният организъм също може да произведе допълнително количество мазнини, ако се стигне до сериозно затлъстяване (при BMI > 40). Това са аномалии. Но обикновено имаме между 10 и 50 милиона мастни клетки и организмът ни не произвежда повече, нито се отървава от тях. Когато напълняваме мастните клетки увеличават размера си и се пълнят с мастно съдържимо, нарастват и ние ставаме по-пълни (буквално). Когато отслабваме мастните клетки се дренират – изцеждат от съдържанието си, то се извежда от организма през лимфата и отделителната система и мастните клетки намаляват обема си (обиколките ни намаляват) си кротуват и чакат (а може би искат!) да бъдат напълнени отново.

Лоша новина №2: Целулитът се получава не само при излишни мастни натрупвания, слабите жени също го имат (това е за успокоение на пълничките). Между 85% и 98% от жените го имат (ако трябва да сме напълно честни – го имаМЕ!). При някои дами се дължи много повече на лош метаболизъм (знак за неправилно хранене/ стрес/ липса на движение/ хормонални нарушения), на лоша диета и на липса на движение. Ето тук още причини:

- задържане на вода

- но и дехидратация също

- недобро кръвоснабдяване на тъканта

- втвърдяване на съединителната тъкан

- задържане на токсини в организма – от цигари, алкохол, вредни храни и напитки

В резултат мастните клетки хипертрофират, дермиса отслабва и кожата изглежда като на буци или на бабунки, портокалова или както всяка от нас си я вижда и възприема.

И дойде време за решенията и съветите на доктор Трачева.

СЪВЕТ №1: Ако сте с наднормено тегло или затлъстели, най-доброто, което можете да направите за себе си, е да намерите режим на хранене и движение, с които да си помогнете и да избегнете стигането до заболявания. Не мислете за кратка и ударна диета, защото тя не води до трайна промяна, а за режим за всеки ден от живота ви. И помнете, че здравословният начин на живот буквално може да ви избави от болестите.

СЪВЕТ №2: Ако сте с добро тегло, но не харесвате определени части от тялото си и имате локални мастни натрупвания, които след много диети и спорт (може би не чак толкова много спорт...) не изчезват, проучете добре темата за мазнините, може би се посъветвайте със специалист, нутриционист. Отново важи съвет №1 - оставете диетите и минете постоянен здравословен на режим на хранене и живот.

Чак след това обмислете дали не желаете да си помогнете с Bodyshaping процедури. През последните години инвазивните оперативни методи за оформяне на тялото отстъпват все повече място на неинвазивните апаратни процедури, защото те са много по-безопасни, много пъти по-евтини, много по-достъпни, без възстановителен период, голяма част от тях не са свързани с упойки, нарушаване на цялостта на кожата или тъканта, дискомфорт и болка. При първата им поява голяма част от апаратите на пазара не даваха сериозни резултати, но интересът към тези процедури предизвика сериозен технологичен напредък и днес имате възможност да третирате конкретна зона на тялото си и да загубите около 1-5 см от нея в рамките на 1-3 месеца за по-малко 200-500 лева на процедура. Но това са наистина добрите апарати, които притежават всички европейски и американски сертификати за безопасност. Има ги само в салони, готови да инвестират големи суми в тях и готови да плащат и да използват оригиналните консумативи в задължителните им количества, за да предоставят наистина ефект на клиентите си.

Съществуват апарати, които не са в противовес на здравословния начин на живот, не предизвикват вредни за организма процеси, а представляват съвременен начин да стимулират тялото да се избави от излишни мастни натрупвания. В Bodyshaping процедурите има апарати които унищожават мастни клетки (разрушават ги, нещо, което организмът сам не може), има и такива, които дренират мастните клетки (когато няма излишни такива, а просто в определени зони има нужда от дренаж) и стимулират кожата да се стегне и прибере.

Доктор Трачева ни разказа за процедурата с VelaShape III на американската компания Syneron Candela. По време на терапията върху проблемната зона се работи с апликатор, който прави дрениращ ролков масаж с вакуум. Едновременно с това той постоянно и контролирано загрява зоната с радиочестотна енергия и инфраред. Това загряване предизвиква свиване на мастните клетки и дрениране - изцеждане. Това е единствената процедура, която ефективно предизвиква неоколагенеза - производството на нов колаген и еластин в кожата, което води до видимо стягане. Усеща се още по време на процедурата. Тази комбинация от технологии е патентована и се нарича Елос, тя прави кожата по-гладка и нежна, а целулитът се премахва с всяка следваща процедура. След около две седмици след процедурата намаляват обиколките, а резултатите продължават да се развиват до 10 седмици след последната процедура. След 10 години в медицинската естетика, десетки клинични проучвания и повече от 5 милиона извършени процедури, това е най-известната неинвазивна процедура в света. VelaShape III е най-новият модел.

Второто предложение на доктор Трачева е Криолиполиза с апарата CoolТech на испанската компания за медицински технологии Cocoon Medical. Криолиполиза е високоефективна и щадяща тялото алтернатива на липосукцията. Тя отстранява излишните локални мастни натрупвания без усложненията на инвазивните процедури, безболезнена е, няма възстановителен период, цената й е в пъти по-достъпна, а резултатите са истински впечатляващи. По време на процедурата апликаторът на апарата засмуква с вакуум локално мастна тъкан в желаната зона на третиране. Изстудяването до – 8 градуса в продължение на 70 мин. елиминира 3 от 5-те основни съставки на мастните клетки. Това води до кристализиране и предизвиква апоптоза – смърт на мастните клетки. Веднъж премахнати, те никога вече не се възобновят и третираната зона не може да възстанови предишните си размери, дори и да напълнеем. При една процедура се унищожават около 30 % от мастните клетки в зоната. На една и съща зона могат да се направят до 3 процедури в рамките на една година през период от 2 месеца, като с тях могат да бъдат унищожени до 70 % от мастните клетки в зоната.

Доктор Трачева напомня, че можете да си запишете безплатна консултация при нея в лазер център Body Aesthetics (направете го ТУК). Tам извършват подробни измервания със специален уред, който засича съотношението на различните тъкани (мазнини-мускули, кости) в различните зони на тялото и дава подробна информация за състоянието на организма. Преглеждат внимателно зоната, която желаете да третирате и дават професионалния си съвет дали имате нужда от процедурите, които предлагат, колко пъти ще трябва да се подложите и какви резултати можете да очаквате вие конкретно, съобразено с пола, възрастта ви, здравословното ви състояние и най-важното: желанията ви.

"Често при нас идват красиви дами с прекрасни тела, които не се харесват и са убедени, че имат нужда от процедури, за да се чувстват по-добре в своята кожа. И процедурите биха помогнали на самочувствието им, но телата им са здрави и красиви и без тях. Не винаги ключът към красотата ни е в промяната на телата ни, понякога е в промяната на начина, по който разсъждаваме за себе си и по който възприемаме света. Най-много се радваме, когато успяваме да помогнем на клиентите си не само с много добри резултати от процедурите, но и с това да им предоставим възможност да видят тялото си от друга гледна точка и да го заобичат, защото са го опознали по-добре!" – Доктор Трачева

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Не е чудо да имаш сто приятеля. Чудо е да имаш един, който да е на твоя страна, когато стотици са против теб.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама