7 храни, които се борят с целулита


7 храни, които се борят с целулита
Снимка: iStock/Guliver

80% до 90% от жените имат целулит в даден момент от живота си. И въпреки че съществуват редица медицински начини за лечение на целулит като лазерна терапия, „замразяване” или извайване с радиочестотен апарат, всички те са доста скъпи. А най-лесният начин да се преборите с тези досадни трапчинки е да инвестирате в питателна и здравословна диета, която да е от полза за цялото ви тяло. Ето кои са храните, които могат да ви помогнат в борбата срещу „портокаловата кожа“.

1. Пъпеш

Пъпешът съдържа около 91% вода и има диуретичен ефект. Изследване, проведено между 40 здрави жени на възраст от 31 до 50 години, е даван екстракт от пъпеш за 56 дни и те са загубили значително количество целулит в областта на бедрата. Пъпешът не съдържа мазнини или холестерол и задоволява желанието за нещо сладко.

2. Черен шоколад

Антиоксидантите активират разграждането на мазнините, което допринася за редицирането на целулита. Той поддържа сърдечно-съдовата система и активира притока на кръв, което също е плюс в борбата с трапчинките.

7 ЕЖЕДНЕВНИ НАВИКА, КОИТО ЗАПУШВАТ ПОРИТЕ

3. Шафран

Шафранът има противовъзпалителни свойства, които могат да подобрят кръвообращението и да забавят растежа на мастните клетки. Овен това, повишава мускулния тонус и разпределя неравностите.

4. Боровинки

Яденето на боровинки предотвратява превръщането на мазнините в холестерол. Те подобряват лимфния поток и елиминират образуващите целулит токсини. Боровинките също стимулират клетъчното обновяване.

5. Лют червен пипер

Кайенският пипер елиминира токсините, които се натрупват в мастните клетки под кожата и причиняват целулит. Може да помогне за възстановяването на здрава тъкан, което прави кожата да изглежда по-гладка. Кайенският пипер съдържа и витамин В6, който помага за възстановяване на съединителната тъкан.

6. Чесън

Чесънът се използва ефективно за лечение на затлъстяване и също допринася за лечението на целулит. Диета, богата на чесън, може да помогне на тялото да се изчисти от токсините, които причиняват „портокалова кора“.

7. Киноа

Киноата помага за разграждането на мастните клетки, които са отговорни за образуването на целулит. Минералите в киноата засилват производството на колаген, укрепват кожата и подобряват еластичността на повърхността на кожата.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Една жена трябва да смекчи сърцето на мъжа, а не да отнеме силата му.

Зигмунд Фройд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама