Какво се случва, ако не измиете лицето си преди лягане


Какво се случва, ако не измиете лицето си преди лягане
Снимка: iStock/Guliver

След дълъг ден е разбираемо, ако вашата бюти рутина се провали напълно заради преумора. На мнозина това се случва често, особено по отношение на почистването на лицето. Разбира се, една вечер без измиване няма да съсипе напълно кожата ви, но създаването на подобен лош навик, когато сте твърде изморени води до поредица от неприятни резултати за здравето на кожата ви.

До какво обаче води лягането с мръсно лице? Само да отбележим, че тук съвсем не говорим за спане с грим, защото тогава положението е катастрофално. На-просто казано може да изпитате сухота, на следващата пъпка да имате 1-2 пъпки, а при по-чувствителна кожа - дерматит.

ПО-ЗДРАВА И КРАСИВА С ОРИЗОВА ВОДА

Почистването на лицето ежедневно предотвратява натрупването на мръсотия, елиминирайки растежа на бактериите, отговорни за всички акнеични прояви. В случай, че сте забравили да свършите тази важна задача вечерта, измийте лицето си веднага щом си спомните. А най-добрият вариант е да държите на нощното си шкафче памучни тампони и мицеларна вода, което не е оптимално решение, но пък ще свърши работа за онези вечери, когато сте наистина ужасно уморени.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Разбрах, че когато имаш истински интерес към живота и любопитен живот, сънят не е най-важното нещо.

Марта Стюарт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама