5 начина за предотвратяване на бръчките


5 начина за предотвратяване на бръчките
Снимка: iStock/Guliver

Ако сте се поглеждали в огледалото и сте останали шокирани да откриете няколко нови линии около очите, където преди всичко е било гладко, не сте сами. Повечето жени започват да развиват малки бръчки от 30-годишна възраст. Но няма място за паника! Има няколко неща, които можете да направите, за да отложите неизбежните признаци на стареене. Добавете тези съвети в ежедневието си и ще удивите приятелите си с младежкия си вид за години напред.

1. Инвестирайте в добър нощен крем

Значението на добрия нощен крем не трябва да се подценява. Овлажняващите вещества могат да направят чудеса за уморената и застаряваща кожа. Кожата трябва да бъде хидратирана, за да изглежда жизнена и здрава. Съставките в тези кремове държат влагата в най-външния слой на кожата през целия ден, предотвратявайки изсъхването, което от своя страна спира ранното стареене.

Опитайте натурални продукти като крема Medutox. С органични хранителни вещества той задържа влагата и стимулира растежа на нови кожни клетки, което означава, че обръща процеса на стареене. Колаген, омега-3 и хиалуронова киселина са съставки доказали благоприятното си влияние и укрепването на клетките на кожата.

2. Добър сън

Докато спим, тялото има задачата да "ремонтира" повредените ни клетки. Ако сте загрижени за бръчките си, си струва да обърнете внимание на своя сън.

Събуждали ли сте се някога след дълъг сън, за да откриете още повече бръчки и линии по лицето си, причинени от възглавницата ви? Опитайте да инвестирате в копринена или сатенена калъфка и да спите по гръб.

3. Включете антиоксиданти в храненето си

Както се казва - ние сме това, което ядем. Храната играе важна роля в здравето на тялото ни и директно влияе на външния вид на кожата. Антиоксидантите са доказали, че осигуряват влажност на кожата и ограничават производството на свободни радикали.

Внимавайте за храни като цитрусови плодове, спанак и праз. Ще се изненадате да чуете, че червеното вино съдържа антиоксиданти, така че понякога една чашка може да бъде полезна!

4. Използвайте чаени торбички

Чаят е пълен с антиоксиданти. Може да го прилагате директно върху кожата, което ще намали признаците на умора и стареене. Опитайте се да запазите торбичките от чай, след като сте изпили гореща чаша. Оставете ги да се охладят и ги поставете на клепачите си. Ще забележите незабавно намаляване на подпухналостта, а с течение на времето може да видите, че фините линии около очите също изчезват.

5. Останете хидратирани

Както знаем, хидратацията е най-добрият ви приятел, когато става въпрос за кожата. От решаващо значение е да поддържате кожата хидратирана отвътре навън, като пиете много вода през целия ден.

Като оставате хидратирани, ще изчистите мъртвите клетки на кожата, което води до по-сияен и младежки вид.

Заключение

Забелязването на първите признаци на стареене може да бъде смущаващо за много жени. Сигурно е, че всеки от нас ще остарее един ден, но ако започнете да използвате тези съвети днес, ще забавите този процес и може да се радвате на млада кожа за години напред.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Защото в крайна сметка човек се познава по това как обича. Не друго, а любовта определя нашата същност.

Уилям Кофин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама