Как да забавим появата на бръчки?


Как да забавим появата на бръчки?
Снимка: iStock/Guliver

Бръчките са неприятни за повечето дами, защото са признак на стареенето. Затова и козметичната индустрия процъфтява, като произвежда все повече и повече анти-ейдж продукти. За да се ориентираме в морето от предложения, е нужно да знаем основни факти за образуването на бръчки.

Кога се образуват бръчките?

Първите фини линии и така наречените мимични бръчки около очите, носа, устата и над веждите започват да се появяват между 25 и 30-годишна възраст. Тогава те са още трудно забележими, но могат лесно да бъдат повлияни от подходящата козметика. Кремове на големи марки, обозначени с 25+ хидратират и осигуряват нежна грижа, която забавя появата на фините линии. Можете да пробвате и фитнес за лицето.

След 30-годишна възраст някои процеси в кожата започват да водят до появата на видими бръчки. От една страна хиалуроновата киселина намалява, защото бива унищожавана под силата на външни влияния и организма няма как да си я набави. От друга страна намалява и ензимът Q 10, който също е основен „отговорник“ кожата ни да има здрав и стегнат младежки вид. Нивата на колаген също започват постепенно да намаляват. Заради всички тези дефицити кожата се дехидратира по-често и сериозно. Липсата на достатъчно вода в клетките води до редица проблеми – суха или мазна кожа, поява на акне или други видими дефекти и най-вече – образуване на бръчки.

Как да забавим образуването на бръчки?

Можем да забавим появяването на бръчките с помощта на хидратираща гама продукти на някоя известна козметична марка като Виши. Големите брандове дават много по-добра гаранция за действието на продуктите и за това, че не предизвикват алергии.

Когато дори и добрата хидратация не помага, е време да си изберем анти-ейдж кремове за лице – дневен и нощен. Добре е да се допълни грижата с още един два съпътстващи продукта за почистване или масла за интензивна грижа. Най-важното при избора на козметика е да се доверявате на утвърдени брандове и да се информирате предварително кой продукт за какъв тип кожа и за коя възраст е подходящ. Те не случайно са сегментирани – съставките и тяхното съотношение са различни според спецификата на кожата.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Никога няма да станеш този, който искаш да бъдеш, ако продължаваш да обвиняваш околните за това, което си.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама