4 начина да предотвратите бръчките по деколтето


4 начина да предотвратите бръчките по деколтето
Снимка: iStock/Guliver

Кожата в областта на гърдите е толкова деликатна, колкото и тази на лицето, но много жени не й обръщат достатъчно внимание. Често забравяме да я хидратираме, а също така я оставяме незащитена срещу вредните слънчеви лъчи. Поради тази причина често се появяват неприятни бръчки в областта на деколтето, които можете да предотвратите, ако следвате тези съвети.

1. Използвайте домашен крем

Направете си подхранващ крем, с който да мажете деколтето. Вземете листо алое вера, срежете го и отстранете външната обвивка. Смесете гела с малко разтопено кокосово масло и масажирайте кожата над гърдите. И двете съставки са известни с това, че имат силни хидратиращи и стягащи свойства, като по този начин пречат на образуването на бръчки.

2. Тренирайте гърдите си

Ако мускулите на гърдите ви са стегнати, тогава има по-малка вероятност кожата в тази зона да увисне и да стане жертва на гравитацията. Затова ви съветваме редовно да правите упражнения, с които да имате добре оформен бюст. Вижте нашите предложения ТУК!

3. Масажирайте деколтето

Масажите стимулират кръообръщението в зоната, като по този начин се доставя повече кислород до кожата и се забавят процесите на стареене. Сложете овлажняващ продукт върху пръстите си и с кръгови движения масажирайте деколтето и около гърдите.

4. Носете правилния размер сутиени

Ако носите сутиени, които са по-малки и стягат гърдите ви, това е предпоставка за появата на бръчки в зоната около деколтето. Затова бъдете сигурни, че винаги избирате точния за вас (проверете ТУК).

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

В човешкото сърце винаги остава поне една капка сила - докато е живо, докато се надява, докато вярва.

Самуил, Димитър Талев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама