Ефективни упражнения за стегнат бюст


Ефективни упражнения за стегнат бюст
Снимка: iStock/Guliver

За да направите бюста си стегнат и да изглежда добре, наистина няма нужда да се подлагате на скъпи пластични операции. Единственото, което трябва да правите, е редовно да изпълнявате няколко упражнения. Те ще ви помогнат да повдигнете и да подобрите формата на гърдите си.

1. Съберете ръцете си заедно и ги поставете пред гърдите си. Натискайте ги силно една към друга, за да напрегнете гръдните мускули.

2. Лицевата опора безспорно е едно от най-добрите упражнения за стягане на гърдите. Ако сте начинаещи, може първоначално да я изпълнявате на колене, докато свикнете и придобиете повече сила в горната част на тялото. Направете 3 серии по 12-15 повторения.

3. Легнете по корем, свийте краката си в коленете и ги хванете за глезените. Ако сте начинаещи, дръжте в тази позиция за 20 секунди, след което направете 10-секундна почивка. Повторете 3 пъти.

4. Легнете върху надуваема топка и вземете гиричка с достатъчна тежест, за да усещате натоварване. Подвигайте и сваляйте 8 пъти, направете 3 серии.

5. Това упражнение ще разтегне мускулите ви и ще ви помогне да оформите хубав бюст. Вземете гирички, леко приклекнете и наведете торса си напред. Когато вдишвате, повдигнете ръцете си настрани (леко присвити в лактите). Ръцете ви трябва да са успоредни на земята. Направете 2 серии по 12 повторения всяка.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Tайната на успеха - не бързайте.

Мария Кюри

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама