4 начина да носите очна линия това лято


4 начина да носите очна линия това лято
Снимка: iStock/Guliver

През 2020 година всички козметични брандове отбелязаха спад в продажбите на червила и истински ренесанс при грима за очите, в което има логика предвид предпазните маски, които бяха неразделна част от ежедневието ни. Това възроди и един стар тренд – на подчертаните очи. Въпреки че нещата бавно се нормализират и маските за лице залязват, акцентът върху очната линия не отива никъде. Дори виждаме по-смели, по-изразителни погледи и едно връщане към зората на 90-те.

Да, връщаме тежката очна линия, но оставяме опушените очи в миналото (или най-малкото в ръцете на професионалистите). А ето и 4 идеи как да носите очна линия това лято.

КАК И ЗАЩО ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ПЕПТИДИ

1. С леко размазване

Леко размазаният контур беше една от любимите визии на Седмицата на модата в Ню Йорк тази година. Описана от самата Виктория Бекъм като „страхотно намигване към момичетата от 90-те“, тази очна линия е лесна за пресъздаване - размажете краищата с върха на пръста си или с мека четка за грим.

2. С ярки цветове

Нормално е през топлите месеци да имаме желание за по-цветни, пъстри и щури неща, като цветна очна линия, например.

3. Акцент върху цветните сенки

Когато носите жив нюанс (като пастелно лилаво), е важно да „приземите” цвета с по-тъмна очна линия, за да подчертаете формата на очите си и да ги накарате да изскочат.

4. В стилистиката на 90-те

Явно трябва да звъннем на Аврил Лавин и Кристина Агилера, тъй като плътно оформената очна линия се завръща. Измина известно време, откакто носихме толкова много продукт върху очите си. За щастие, с времето се появиха доста водоустойчиви формули, за да не се получи фал само след 30 минути.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Не бих казал, че жените нямат характер - те просто всеки ден имат различен характер.

Хайнрих Хайне

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама