4 начина да прикриете побеляла коса, без да я боядисвате


4 начина да прикриете побеляла коса, без да я боядисвате
Снимка: iStock

По правило първите бели косми при хората се появяват след навършването на 30 години. Ако ги откриете по-рано, това може да се счита за преждевременно побеляване. Най-бързият начин да се отървете от тях е да ги боядисате. Но за съжаление след няколко седмици корените ви ще израснат и белите косми отново ще се появят.

В тази статия ще споделим няколко метода, които ще ви помогнат да прикриете побелялата коса, така че да не се налага да посещавате фризьор много често.

1. Разделете косата си по различен начин

Обикновено побеляването при жените започва от слепоочията. Така че може да е достатъчно да промените начина, по който разделяте косата си, за да скриете белите косми. 

Можете да си вземете карбонов гребен с с остър връх, който обикновено се използва от професионалните фризьори - той улеснява разделянето на косата. Ако имате по-непокорна коса, използвайте подходящ стилизиращ продукт, който не причинява нежелано омазняване.

Вижте още: 6 груби грешки, които допускаме при използването на сешоар

2. Носете аксесоари

Диадеми, ленти за глава, шноли и други аксесоари ще ви помогнат да прикриете побелялата коса и същевременно да изглеждате модерни.

3. Направете си по-обемна прическа

Обемните прически наистина могат да ви помогнат да се справите с побелялата коса. Просто трябва да създадете обем в корените си или да се накъдрите. Къдриците ще направят косата ви по-обемна и ще скрият белите косми.

4. Използвайте цветен спрей за коса

Когато не желаете да боядисвате косата си и търсите бърз начин да прикриете белите косми, цветните спрейове са много добър избор. На пазара се предлагат различни марки и нюанси. Просто разделете косата и напръскайте в корените или на местата, където имате бяла коса. 

Вижте още: 5 холивудски звезди и техните трикове да изглеждат зашеметяващо

Важно е да знаете

Меланинът е пигментът, отговорен за цвета на косата ни. Произвежда се в специализирани клетки, известни като меланоцити. Хората започват да побеляват, когато производството на меланин спре. По принцип това се случва поради стареене или генетично предразположение. Нездравословният начин на живот също може да ускори процеса.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Не бих казал, че жените нямат характер - те просто всеки ден имат различен характер.

Хайнрих Хайне

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама