6 груби грешки, които допускаме при използването на сешоар


6 груби грешки, които допускаме при използването на сешоар
Снимка: iStock

Нека отделим малко време, за да оценим начините, по които сешоарите улесниха живота ни. Можем да оформим косата си както искаме, можем да я изсушим бързо и дори да я заздравим (да, точно така, вече има сешоари и за това). Въпреки че изглежда сравнително лесно, има много често срещани грешки, които хората допускат при използването на тези електроуреди, които могат да причинят сухота и загуба на блясък. Ето 6 от тях.

1. Използвате само горещ въздух за сушене на косата

Повечето сешоари могат да бъдат превключени на по-студен въздушен поток. За да не навредите най-вече на скалпа си, променете настройката на по-ниска температура. Загубата на влага от косата се намалява от по-хладния въздух, което удължава живота на космите.

Вижте още: Ето как да използвате сок от картофи за по-бърз растеж на косата

2. Избор на грешна посока на въздушния поток

Изсушете косата си със сешоар от корените и към върха и не връщайте в обратна посока. Без подходяща грижа, люспите на кутикулата може да се разширят, причинявайки накъдряне и правейки възли. Ако обаче изсушите косата си със сешоар от корена до върха, това ще доведе до по-равномерен блясък.

3. Неправилно държане на сешоара

Много хора естествено са склонни да държат сешоар с доминиращата си ръка. Това обаче би било неправилно, тъй като ще ви трябва силата и сръчността на тази ръка, за да оформите правилно и разпределите косата си. Освен това ще имате повече контрол върху процеса и ще прекарвате по-малко време в суетене с четката.

4. Издърпване на косата надолу

Потенциалният обем на косата ви се губи, ако косата се четка и суши отдолу нагоре. Много жени обръщат главите си надолу за повече обем, но така доста често първо сушат средата и краищата, а скалпът остава леко влажен.

Вижте още: 4 тайни за здрава и бляскава коса, в които се кълнат звездните фризьори

5. Държите сешоара твърде близо до главата си

Държането на сешоара твърде близо до главата ви може да причини сериозно увреждане на косата и скалпа. Безопасното разстояние между сешоара и главата ви е 30 сантиметра.

6. Не разделяте косата

Обикновено движим сешоара напред-назад през цялата глава на косата, за да я изсушим. Ако разделите косата на четири или пет части и ги закрепите с щипки, ще спестите време и ще получите по-добри резултати.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Стремете се не да бъдете успешни, а да бъдете ценни.

Алберт Айнщайн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама