4 тайни за здрава и бляскава коса, в които се кълнат звездните фризьори


4 тайни за здрава и бляскава коса, в които се кълнат звездните фризьори
Снимка: iStock/Guliver

С най-горещия цвят на косата за този сезон – наситено, златисто русо а ла Дженифър Лоурънс и супер гладки дължини - спокойно може да се каже, че блестящите, полирани кичури са на мода. Звездната фризьорка Бел Канън, която се грижи за гривите на не една и две холивудски знаменитости, споделя 4 прости промени, които можете да направите в рутината си, за да се сдобиете със здрава и красива коса. 

Вижте още: U-образна прическа: Абсолютен тренд на лято 2023 (ВИДЕО)

1. Пробвайте двойно измиване с шампоан

С течение на времето натрупването от стилизиращи продукти, излишен себум и замърсявания могат да блокират естествените мазнини на косата ви да стигнат до ствола на косъма, което кара самата ви грива да изглежда безжизнена и сплескана в горната част. Използвайте дълбокопочистващ шампоан поне веднъж месечно и винаги мийте косата си по два пъти, за да елиминирате всякакви примеси по скалпа.

Мислете за това като за двойно почистване на лицето - първият продукт премахва всички повърхностни остатъци, докато вторият обикновено ще разпени и почисти по-щателно.

2. Комбинирайте различни терапии за коса

След като сте били изложени на суровите елементи на лятото (слънце, солена вода, хлор и влажност), можете да очаквате косата ви да се нуждае от повече хидратация от нормалното. Според Бел Канън добавянето на влага обратно в косата не само ще я рехидратира, но и ще помогне за намаляване на фриз ефекта.

„Един от любимите ми съвети е да създадете терапия спрямо индивидуалните си нужди. Добавете тоник (те могат да бъдат прозрачни или с малко цвят), плюс няколко капки масло за коса, ако косата ви е особено суха, към традиционната ви маска за коса.”, казва фризьорката. Оставете маската да подейства поне 10-20 минути (не, 5-те минути, посочени на опаковката, само заглаждат косъма).

Вижте още: Балаям: Древна техника кара косата да расте като луда (ВИДЕО)

3. Третирайте косата си от скалпа до върха

Точно както бихте третирали цялото си лице, когато нанасяте крем, така трябва да се грижите за цялата си коса, започвайки от скалпа, където започва здравият растеж на косата. Потърсете ексфолиращи формули, за да изчистите блокираните космени фоликули, както и успокояващи и балансиращи процедури, ако имате лющене, сърбеж или прекомерен косопад.

4. Наслагвайте стилизиращи продукти

Много жени се притесняват да използват различни стилизиращи продукти след измиване, за да не се омазни косата, но няма такъв риск, ако сте избрали правилните такива. Канън съветва през топлите месеци да не пропускате термозащитата, дори да не използвате уреди, защото те предпазват и от вредното слънчево влияние. Отделно винаги слагайте някакъв финиш, независимо дали кристали, олио или балсам без изплакване, за да затворите космените фоликули, задържайки влагата вътре.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Когато ти се даде възможност да бъдеш прав или добър, избери да бъдеш добър.

"Чудо"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама