4 прически, които водят го главоболие


4 прически, които водят го главоболие
Снимка: iStock/Guliver Images

Главоболието може да ни „атакува” поради редица причини - стрес, високо кръвно налягане, дори лошо време. Начинът, по който избираме да носим косата си, също може да бъде основен фактор, причиняващ досадна болка. Някои прически, които оказват натиск върху скалпа, не са препоръчителни, ако често страдате от подобни оплаквания. Ето кои са те.

1. Конска опашка

Под космените фоликули има много чувствителни нерви, които водят по „мравучкане” и изтръпване на скалпа. Стегнатата конска опашка може да предизвика точно такова неразположение, което да прерасне в главоболие. Това състояние е доста често срещано и е известно като „синдром на конската опашка”.

2. Ленти за глава

Хората, които носят тесни ленти за глава, също са от застрашените. При тези случаи болката се появява в областта на челото и слепоочията. Този тип главоболие често се описва като умерено и наподобява на натъртено или ударено. Шапките и диадемите също влизат в графата на опасните аксесоари, най-вече ако са ви тесни.

4 ГРИМ ТЕНДЕНЦИИ ЗА ЕСЕН 2020

3. Боксьорски плитки

Когато косата ви е сплетена прекалено стегнато, тя оказва допълнителен натиск върху скалпа и освен че уврежда и „задушава” космените фоликули, може да доведе до главоболие. Друг интересен факт е, че скалпът и като цяло нервните окончания в тази зона са по-чувствителни по време на менструален цикъл.

4. Екстеншъни

Добавените кичури могат да създадат великолепна грива, но могат да доведат и до силно главоболие. Добавянето на такава голяма тежест създава напрежение върху главата. Лошото тук е, че за разлика от всяка друга прическа, удълженията се носят постоянно, което води до непрекъснат натиск.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Когато прегърне един мъж, жената иска да почувства неговата слабост, а когато го целуне - неговата сила.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама