4 супер ефективни съвета за красива коса


4 супер ефективни съвета за красива коса
Снимка: iStock/Guliver

Всяка жена иска да има здрава и красива коса, но това означава, че трябва да полага и грижи за нея. Днес ще ви споделим 4 лесни и много ефективни метода.

1. При зеленикав отенък

Ако косата ви има зеленикав оттенък (това е специално за блондинките), доматеният сок може да ви бъде от помощ. Нанесете го по цялата дължина на косата като маска и оставете да подейства 10 минути. Червеният пигмент неутрализира зеленикавия оттенък и косата ви отново ще изглежда прекрасно.

2. При пърхот

Аспиринът може да ви помогне да се справите с неприятния пърхот.  Пърхотът е особена форма на гъбички и ацетилсалициловата киселина потиска развитието им. За да имате отново чист скалп, добавете 2 натрошени таблетки аспирин във вашия шампоан и мийте косата с него в продължение на 2 седмици.

3. За изсветлявате на косата

Може да изсветлите косата си, без да използвате химически продукти с помощта на смес от лайка и лимонов сок. В чаша гореща вода сипете 25 гр лайка и оставете да се запари за един час. След това добавете сока от един лимон и нанесете по цялата дължина на косата. Постоите така поне един час или повече. Ако сложите шапка за баня и увиете главата си с кърпа, ефектът ще е по-добър.

4. За мека коса

За да имате мека и здрава коса, изплаквайте косата си с ябълков оцет, смесен с вода, след всяко миене.  Това ще помогне на космените фоликули да се затварят и косата ви ще стане мека и блестяща.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Моят съвет: Не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя.

Мерил Стрийп

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама