4 трика за сияйна кожа от дерматолога на Хали Бери


4 трика за сияйна кожа от дерматолога на Хали Бери
Снимка: Instagram

Ако имате нужда от професионални съвети как да подобрите бюти рутината си, Олга Лоренцин е тази, която може да ви помогне. Тя е прекарала над 20 години в грижа за кожата, изучава козметичните съставки и има доста успешен бранд. Знаменитости като Хали Бери са й поверили своите лица и определено можем да видим резултатите.

1. За мазна кожа

Добър вариант за лечение на мазна кожа е маска, направена със серум, въглен и витамин С. Но след като я нанесете върху кожата, трябва да пропуснете масажа, защото ще увеличите производството на себум. Обърнете внимание и какъв хидратант използвате, защото някои съдържат масла.

5 ПОЛЗИ ОТ ПАРНАТА БАНЯ ЗА ЛИЦЕ

2. За чувствителна кожа

Чувствителната кожа се нуждае от успокояващи съставки. Лоренцин казва, че продуктите с билкови екстракти като лайка или овесени ядки са отлични в този случай поради своите противовъзпалителни качества. Може да се комбинират чудесно с масло от шипка и нар, които освен че успокояват и хидратират, но и премахват червинината. Не трябва да се страхувате от киселини и ексфолиация, просто заложете на меки, млечни и кремообразни.

3. За суха и нормална кожа

Гуруто на красотата обяснява, че трябва редовно да се глезите с маски, а ако са нощни – най-добре. Освен това, добре е да започвате сутрешната си рутина с лек масаж с потупвания и чиста хиалуронова киселина. Изчакайте 15-20 минути и продължете с другите продукти.

4. За очи и устни

Очите и устните се нуждаят от специално внимание, тъй като имат значително по-чувствителна кожа. Можете да пробвате с домашна маска - 1 чаена лъжичка мед, 1/4 чаена лъжичка яйчен жълтък, няколко капки зехтин. Просто ги смесете и нанесете с кръгови движения. Оставете за 15 минути и след това изплакнете.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Любовта няма етикети, няма определения. Тя просто е това, което е.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама