5 демоде бюти тренда, които е време да забравите


5 демоде бюти тренда, които е време да забравите
Снимка: iStock

През годините много жени са научили определени техники и са разбрали кой грим им отива и кой не. Но колкото и да се придържаме към наученото, тенденциите до известна степен навлизат в живота ни. Индустрията за красота продължава да създава нови методи за нанасяне на грим и съвсем очаквано - някои от тези експерименти стават популярни, особено в социалните мрежи. Днес ще ви представим кои остарели тенденции в грима трябва да оставим в миналото, защото вече са демоде.

Вижте още: Бюти пробив: Учени разбраха какво предотвратява акнето

1. Бяла очна линия на долния клепач

Преди се смяташе, че този трик ще направи очите ви да изглеждат по-големи и по-изразителни, ще допринесе за свеж и спокоен вид. Идеята беше белият молив да служи като продължение на бялото на очите. Но бялото не винаги е бяло и този цвят само засилва червенината им. Очна линия в нюд цвят ще се справи много по-добре с тази задача — ще увеличи очите, като се слее с кожата ви.

2. Ясна форма на веждите

Естествено изглеждащите широки вежди все още са на мода, но сега не е нужно да ги оформяте косъм по косъм. Достатъчно е само да ги срешете по посока на растежа им и да ги фиксирате в това положение. Гелът за вежди може да бъде заменен със сапун. Напоследък техниката, наречена „сапунени вежди“, става все по-популярна.

Между другото, веждите, направени с тежък контур и микроблейдинг, бавно губят своята привлекателност. Дори Кара Делевин, известна с буйните си вежди, изтъни своите, позволявайки им да „дишат“.

3. Мразовит блясък във вътрешните ъгли на очите

Все още е добре да подчертавате вътрешния ъгъл на очите, но сега е по-добре да изберете естествено изглеждащи цветове. Коректор с един нюанс по-светъл от кожата или хайлайтър, който съответства на нюанса на кожата, е добър вариант за това. Ярките акценти също са добре дошли.

Вижте още: Гримьорите на Седмицата на модата и техните 4 експресни трика за сияйна кожа

4. Контрастни цветове за очи и устни

Монохромният грим сега е модерен. Единственото правило, което трябва да имате предвид е, че трябва да нанесете един или няколко нюанса от един цвят върху очите, устните и бузите.

5. Маникюр със сложен дизайн

Обемният декор, екстремната дължина и крещящите рисунки на ноктите временно напуснаха модата. Днес всички се стремят към минималистични детайли, като абстрактни апликации, монохромни щампи и едноцветни палитри. Все пак можете да експериментирате с „метални“ нюанси и необичайни цветове.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Няма нищо благородно в това да бъдеш по-високо от другия. Истинско благородство има тогава, когато човек застава над предишното си Аз.

Ърнест Хемингуей

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама