Гримьорите на Седмицата на модата и техните 4 експресни трика за сияйна кожа


Гримьорите на Седмицата на модата и техните 4 експресни трика за сияйна кожа
Снимка: Getty Images

С дълги дни на проби, ревюта и големи количества грим, малко сън и пътуване между четири модни столици за толкова седмици, наистина е чудно как моделите поддържат кожата си толкова свежа, когато се разхождат по подиума? Тук експертните естетици споделят своите задкулисни тайни за безупречен тен и сияйна кожа.

Гримьорите, които често влизат в ролята на дерматолози и козметици, са склонни да се придържат към изпитана и истинска рутина, която с минимални стъпки и почти никакво време дава максимални резултати. Милена Найденов, главен специалист в 111Skin, има 4 ключови тайни, към които се придържа.

Вижте още: 7 от най-екстремните бюти тенденции в човешката история

Фокусирайте се върху очите

Подпухването под очите може да бъде голям проблем преди ревю, така че Найденов насочва вниманието си към зоната около очите веднага след почистване, за да премахне мигновено подпухването. Използвайте пачове за няколко минути, а след това завършете с лек масаж (с потупващи движения) около очите, за да стимулирате кръвообращението, което намалява зачервяването и стяга кожата.

Опитайте масаж с лед

Ако има време, масажът на цялото лице е отличен за преобразяване на уморената кожа. „Започвам рутината с помощта на малка пръчица за пара, насочена под очите, гневната бръчка, назолабиалните гънки и линиите около устата, за да почистя порите и да оставя по-гладък, по-жив тен“, казва Найденов.

След това използвайте охладени криоглобуси. „Започвайки от носа, следвайте контурите на лицето си, като работите с инструментите под бузите и плъзгайте внимателно нагоре, от под скулите до върха на ухото си“, казва Найденов. След това повторете метода по линията на челюстта и се придвижете до очите си.

Вижте още: 6 трика за грижа за кожата, които вашата козметичка НЕ ви е казала

Отделете време за маска

Маските за лечение са огромна част от блясъка преди шоуто. В бекстейджа няма човек, който да не залага на маски за “сочна” кожа. Повечето модели стоят между 15 и 20 минути, а след това, вместо изплакване с вода, се нанася есенция върху маската, за да се създаде млечна смес, която може да се масажира с ролер до пълно абсорбиране. Ефектът е наистина уау!

Хидратирайте, хидратирайте, хидратирайте

Есенциите се препоръчват навсякъде, за да подхранват кожата за експресно и пухкаво покритие. Един трик на гримьорите от Седмицата на модата в Париж е, че я използват като последна стъпка преди грима, за да заключи хидратацията в кожата.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Когато целият свят мълчи, дори един глас става могъщ.

Малала Юсуфзай

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама