6 трика за грижа за кожата, които вашата козметичка НЕ ви е казала


6 трика за грижа за кожата, които вашата козметичка НЕ ви е казала
Снимка: iStock

Искате ли да вдигнете грижата за кожата и рутината си на следващо ниво за есента? На правилното място сте! Днес ще ви споделим 6 трика, които са супер лесни и логични, а мнозина експерти в областта се кълнат а тях.

1. Персонализирайте маската си

Много рядко се случва кожата ни да е напълно еднаква с нечия друга и често се сблъскваме с повяхналост, чувствителност и дехидратация едновременно. Така че, за да извлечем максимума от домашната си грижа за лицето, смесете два или три продукта заедно и ги нанесете директно върху кожата. Друг вариант е да нанесете различни маски в различни части на лицето.

2. Подходящото време за масаж

Повечето от нас леко масажират лицето и шията си, когато нанасят продуктите си, но страхотна възможност наистина да промием застоялата лимфа и да повдигнем, тонизираме и детоксикираме с масаж е, когато почистваме кожата. Използвайте нежна формула или подхранващ почистващ балсам, така че да има достатъчно „приплъзване“.

Вижте още: 6 груби грешки, които допускаме при използването на сешоар

3. Сладко лакомство за чувствителна кожа

Много експерти често нанасят тънък слой суров мед (най-често мед от манука), като маска за лице след почистване, за да успокоят и балансират чувствителната си кожа. Това е невероятно лечебно и укрепващо, антимикробно и противовъзпалително, а и също толкова полезно за кожата, склонна към петна.

4. Използвайте топлина за хидратиране

Всеки мисли, че трябва да държи ролера си за лице охладен в хладилника, но ви препоръчваме да пробвате с топъл, тъй като това помага за отварянето на порите, съответно серума ви прониква по-дълбоко в кожата. Потопете главата на ролера в гореща вода за 40 секунди, след това изсушете преди употреба.

5. Пропуснете грижата за кожата

От време на време, след почистване, забравете за нощната си рутина и заспете без продукти. Правете това веднъж или два пъти месечно, тъй като понякога кожата ви има нужда от почивка – ще забележите разлика в това колко балансиран е тенът ви и как в резултат на това режимът ви може да бъде по-ефективен.

Вижте още: Охлювен муцин: Всичко, което трябва да знаете за бюти съставката

6. Победете мазната кожа със сода за хляб

Ако страдате от мазна кожа, запушени пори или комедони, смесете малко сода за хляб с почистващ препарат за ефективно ексфолиране, придаващо блясък. Правете това няколко пъти седмично, ако се налага.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Ако винаги се опитваш да бъдеш нормален, никога няма да разбереш колко невероятен можеш да си.

Мая Анджелоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама