Охлювен муцин: Всичко, което трябва да знаете за бюти съставката


Охлювен муцин: Всичко, което трябва да знаете за бюти съставката
Снимка: iStock

Фейс йога. Ретинол върху краката. Нанасяне на фон дьо тен с шпатула. Тенденциите просто се менят, докато спим. А сега е ред на муцина от охлюви. Тази съставка, която се радва на рекордно високо ниво в Google Trends и 468,5 милиона гледания в TikTok, доказва, че рекламата ѝ е всичко друго, но не и мудна като охлюв. И така, какво е муцин от охлюв и за какво е полезен?

Вижте още: 5 основни бюти съвета за красива кожа след 30 години

Какво е муцин от охлюви?

Охлювният муцин е основно течност, която охлювите отделят при стресови условия. Предполага се, че никакви охлюви не са наранени при събирането на слуз и много продукти, съдържащи съставката, са от категорията „без жестокост“. (Това обаче не прави продукта веган.)

Как се добива?

Охлювите се поставят върху мрежа или стъкло и се оставят в тъмна стая. Като алтернатива могат да се използват парни бани или солена вода за събиране на слузта. След като муцинът бъде събран, той се филтрира, за да се отстранят примесите, преди да се добави към продуктите за грижа за кожата.

Вижте още: Балаям: Древна техника кара косата да расте като луда (ВИДЕО)

Защо муцинът от охлюв е актуален точно сега?

Слузта, която отделят охлювите, е богата на хидратиращи овлажнители и полизахариди, които могат да помогнат за подобряване на хидратацията и задържане на влагата. Въпреки че определено не може да се определи като геройска съставка или елемент от „свещения граал“, има няколко причини, поради които популярността му може да нарасне – визиите „стъклена кожа“ или „глазирана поничка“ са хит в момента.

Тъй като охлювният муцин е богат на полизахариди, той има лигава текстура, но също така може да служи за образуването на нещо като филм, което ще спомогне за моментално по-хидратиран вид.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Понякога умът има нужда от време, за да приеме онова, което сърцето вече знае.

М.Анджело

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама