Каква е разликата между околоочен крем, околоочен гел и пачове за очи


Каква е разликата между околоочен крем, околоочен гел и пачове за очи
Снимка: iStock

Чувствате ли се претоварени и направо объркани от всички възможности за грижа за кожата? Дори в рамките на конкретна категория, като грижа за очите, винаги има нещо ново и объркващо. Всички продукти обещават да хидратират кожата под очите и да намалят подпухналостта, така че със сигурност нямаме нужда от няколко, нали? Днес ще изясним основните разлики между околоочен крем, гел и маска, така че да можем да намерим правилното решение, което да отговаря на нашите индивидуални нужди.

Какво е крем за очи?

Околоочният крем е на базата на емолиент, което е може би най-известното и често използвано от трите. Ако се опитвате да се насочите към конкретна грижа, кремовете за очи могат да бъдат чудесно допълнение към вашата рутина. Те могат да осигурят дългосрочна хидратация, да се справят с фините линии, да изгладят пачия крак и да намалят тъмните кръгове. Някои често срещани съставки в кремовете за очи включват витамин С за изсветляване, ретиноиди и пептиди за изграждане на еластичност и намаляване на появата на фини линии и бръчки и хиалуронова киселина за задържане на влагата. Те обикновено идват в малко бурканче, а понякога и с апликатор за по-лесно нанасяне.

Вижте още: Охлювен муцин: Всичко, коео трябва да знаете за бюти съставката

Какво представлява гелът за очи?

Гелът за очи е продукт на водна основа, който действа за намаляване на подпухналостта и тъмните кръгове. Геловете за очи имат тънка текстура, която попива бързо и осигурява хидратация на зоната около очите, без да се чувства прекалено тежка. За разлика от кремовете, в състава на геловете може да намерите кофеин, „за да стимулирате кожата и да изглеждате по-будни.

Вижте още: "Лате" грим: Бюти трендът на лято 2023 (ВИДЕО)

А пачовете за очи?

Маските за очи (или по-известни като пачове) непрекъснато набират популярност. Те не само изглеждат и се чувстват луксозно – все едно се излежавате в спа център на петзвезден хотел – но имат и множество други предимства в грижата за кожата, които просто не можете да пренебрегнете. Лепенките помагат за проникването на продукта, тъй като запечатват серума в кожата, предотвратявайки изпаряването му. Освен това са много охлаждащи, което може да помогне за премахване на подпухналостта сутрин. Тези лепенки са оформени така, че да стоят удобно под очите ви, тъй като действат върху озаряването - обикновено са напоени с есенция или серум с хидратиращи съставки като ниацинамид, сквалан и глицерин.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Казват, че душите живеят в очите на хората. Дори животните го усещали и гледали човека в очите.  

Людмила Филипова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама