Учени: Жените, които пият това червено вино, остаряват по-бавно


Учени: Жените, които пият това червено вино, остаряват по-бавно
Снимка: iStock

Един вид червено вино може да предотврати стареенето на кожата, твърдят експертите.

Изследователи от Университета на Флорида установиха, че жените, които пият две чаши безалкохолно мускатно вино на ден, имат по-голяма еластичност и задържане на вода в кожата, отколкото тези, които консумират плацебо.

Вижте още: 4 тайни за здрава и бляскава коса, в които се кълнат звездните фризьори

Мускатното вино се произвежда от грозде Мускат, което е твърдо и с дебела кожа, произхождащо от Северна Америка.

Използвахме безалкохолно мускатово вино, защото се интересувахме от ефекта на биоактивните съединения във виното, особено полифенолите, върху здравето на кожата“, казва Линдзи Кристман, която е участвала в научните тестове.

Участниците в изпитването пиеха по две чаши от определената напитка на ден в продължение на шест седмици, след това направиха двуседмична почивка, след което смениха и пиха друга напитка за още шест седмици.

Състоянието на кожата и маркерите за възпаление и оксидативен стрес бяха измерени в началото на изследването, както и в края на всеки шестседмичен период.

Вижте още: 5 супер рецепти за домашен шампоан

Изследователите са установили, че мускатовото вино има значителен ефект върху еластичността на кожата, както и намалява загубата на вода от повърхността на кожата.

Учените обаче не са открили значителен ефект върху количеството бръчки по кожата след изследването.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Не смятам, че лифтингът е жизненоважен за една жена. Дори да получите красиво лице, белезите върху сърцето и черните петна в душата остават.

Бриджит Бардо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама