Разказвачът на истории Erdem "взриви" Седмица на модата в Лондон с камиони (ВИДЕО)


Разказвачът на истории Erdem "взриви" Седмица на модата в Лондон с камиони (ВИДЕО)
Снимка: iStock/Guliver

В модната индустрия конкуренцията е наистина ожесточена. Модели се съревновават за договори и реклами, а дизайнери се чудят с какви оригинални идеи да впечатлят аудиторията. 

Източниците на вдъхновение за стилистите са разнообразни и изненадващи, както е видно на Седмицата на модата в Лондон, където бяха представени колекции, вдъхновени от дворец на английската аристокрация и от гигантски камиони.

Вижте още: Vogue World 2023: Модните отличници на събитието (СНИМКИ)

Британският дизайнер Ердем Моралиоглу организира дефиле под колонадата на Британския музей, което създаде магична атмосфера. Създателят на бранда "Ердем" е известен разказвач на истории, а всяко негово модно шоу само по себе си е история.

За колекцията си пролет-лято 2024 г. той се заравя в архивите на замъка Чатсуърт на херцозите на Девоншър, в северната част на Англия. Посетителите на шоуто получиха албум със снимки на елегантната и мистериозна херцогиня от 30-те и 40-те години. Колекцията на "Ердем" е поетична, принтовете повтарят мотиви от дамаски и декоративни орнаменти в замъка. Роклите и полите са дълги, а материите са благородни - органза, сатен. Брошка с формата на водно конче е вдъхновена от едно от бижутата на херцогинята. Някои от моделите са изключително модерни. На фона на музика на Елвис Пресли манекенки дефилираха с обемни якета.

Украинската дизайнерка Маша Попова, известна със страстта си към денима, отново работи с този материал. В новата и колекция той е износен, избелял или трансформиран в пачуърк, за да изглежда "устойчив", "солиден". Колекцията е "Monster" по името на гигантските камиони 4X4, а манекенките дефилираха под звуците на техно музика и рева на мощните двигатели на камиони.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Еманципацията на жените доведе до загуба на тайнствеността и мистерията на жената.

Грейс Кели

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама