5 интересни приложения на банановите кори


5 интересни приложения на банановите кори
Снимка: iStock/Guliver

Обикновено след като хапнем банан, изхвърляме кората директно. Всъщност те са много полезни и могат да се използват за безброй неща. Приложението им е изключително широко и може да улесни живота ви. Ето за какво можете да използвате банановите кори:

1. Избелване на зъби

Банановата кора избелва зъбите много добре и ще се убедите в действието й, след като пробвате. Трябва само да ги натъркате хубаво и да оставите да подейства около 10 минути. След това измийте с паста и четка за зъби. Повтаряйте тази процедура 2 пъти седмично и скоро резултатът ще бъде видим.

2. Премахване на акне 

Банановите кори съдържат много полезни вещества, които ще намалят акнето и дори биха могли да го премахнат напълно - витамин С, цинк, желязо, витамин Е и калий. Тези вещества са перфектният съюзник в борбата срещу акнето. Втривайте бананова кора вечер преди лягане. Намажете добре по цялото лице и си легнете, без да отмивате. На сутринта изплакнете добре с хладка вода. Можете да повтаряте това всяка вечер и акнето ще започне постепенно да изчезва. На същия принцип можете да си правите домашни маски, които биха подействали по същия начин.

3. Суха кожа 

Ако кожата ви е прекалено суха и вече сте изхарчили много пари по козметичните магазини и салони, банановата кора е нещото, което ще ви избави от мъките. Смесете една бананова кора, 1 супена лъжица сода за хляб, малко вода и пасирайте в блендер. Получената смес нанесете върху лицето, изчакайте да подейства около 20 минути и след това отмийте.

4. По-здрав вид на лицето 

Ако искате кожата ви да има здрав и свеж вид, можете да го постигнете чрез банановите кори. Те съдържат ензими, които подобряват здравето на кожата. Натрийте хубаво една бананова кора в кожата и изчакайте да изсъхне, след това отмийте добре с хладка вода и се радвайте на чиста, еластична и подхранена кожа.

5. Неутрализация на сърбежи и раздразнения 

Ако сте ухапани от някакво насекомо и чувствате дискомфорт, можете да сложите парче бананова кора върху зоната. Това ще успокои сърбежа и раздразнението. Действа по същия начин при отровен бръшлян и отровен дъб.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Жените наистина управляват света. Още не са го осъзнали. Когато го осъзнаят, ние всички ще сме в голяма беда.

Доктор Леон

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама