5 начина да подобрите всяка прическа


5 начина да подобрите всяка прическа
Снимка: iStock

Независимо дали носите косата си дълга и разпусната, загладена назад на опашка или рошава, един по-обмислен подход към оформянето ѝ може да подобри външния ви вид – и това не изисква много време или усилия. Ето 5 малки промени, които ще направят голяма разлика.

1. Добавете текстура

"Инжектирането" на продукт в косата ви незабавно ще я направи да изглежда по-плътна и по-обемна в зависимост от формулата, която използвате. Сухият шампоан може да направи чудеса тук. Помага за абсорбирането на излишната мазнина, но също така добавя моментална текстура и обем. Нанесете част по част, като пръскате сухия шампоан директно върху корените, преди да го масажирате с върховете на пръстите си. Можете дори да го поставите върху четката си, преди разресвате.

2. Нанесете продуктите по експертен начин

Разликата между стандартната прическа в салона и тази, направена в домашни условия, е в детайлите. Как използвате даден продукт е също толкова важно, колкото и кои продукти използвате. Ако нанасяте серум за коса, например, не го дръжте върху дланта си или върху върховете на пръстите си – използвайте го като крем за ръце, като го нанасяте между пръстите си, върху върховете и дланите на ръцете си и дори върху горната част на ръката си, преди да го масажирате в косата, така че продуктът да се разпредели равномерно навсякъде. Това ви дава "експертно" докосване.

Вижте още: 4 супер съвета от фризьорката на Бионсе и Зендая

3. Преминете към блясък

Гладката или текстурирана, лъскава коса просто изглежда по-хубава. Хидратирането и подхранването са от съществено значение за получаване на добър блясък, така че нанесете овлажняващ серум или еликсир върху цялата чиста, влажна коса, преди да започнете да оформяте. Винаги го нанасяйте само от средната дължина до краищата, избягвайте корените. Дали ще изберете да използвате серум или масло зависи от вашия тип коса. Серумите са леки и най-подходящи за фина коса, докато маслата са идеални за средна до гъста коса.

Вижте още: "Стъклена коса" е горещата нова тенденция, ето как да я постигнете

4. Украсете 

Аксесоарът за коса може да добави елегантност и блясък към косата, която не изисква много поддръжка, но няма универсален размер, когато става въпрос за това кой аксесоар да използвате – зависи от текстурата на косата ви. За къдрава коса, ако направите кок, можете да загубите аксесоара в него. Така че, колкото по-голяма или по-текстурирана е косата ви, толкова по-голям трябва да бъде аксесоарът. Междувременно, за права или фина коса, фибите със скъпоценни камъни или перли винаги са шик. Лентата за коса е универсален аксесоар, който можете да използвате с всякакъв вид текстура.

5. Помислете за парфюм за коса

Приятният аромат зад ушите ви и през краищата на косата ви ще гарантира, че всяка среща ще бъде запомняща се. Това е толкова лесен начин да добавите нотка лукс. Просто напръскайте аромата в четката си и го прокарайте по дължината си, преди да излезете през вратата. Когато става въпрос за формули, придържайте се към аромати, предназначени за използване върху коса. Те няма да оставят мазен филм върху фините кичури и са наситени с подхранващи копринени протеини. Ексклузивен арганов еликсир също ще придаде сила и мекота на косата – както и дълготраен аромат, разбира се.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Някъде там има друг малък особняк, който ще ни обича и ще ни разбира, ще целуне нашите странности и всичко ще бъде наред.

Кари Брадшоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама