"Стъклена коса" е горещата нова тенденция, ето как да я постигнете


"Стъклена коса" е горещата нова тенденция, ето как да я постигнете
Снимка: iStock

Гладката, здрава коса винаги е желана, но този сезон я издигаме на едно ниво, така че косата да изглежда толкова блестяща, че е почти отразяваща. Споделяме как да хидратирате косата за огледален блясък и защо с правилния режим това е изненадващо лесно за постигане.

Увеличете хидратацията на косата си

Въпреки че вече знаем, че повишаването на хидратацията може да придаде на скучната кожа прекрасен блясък, то може да направи точно същото и за косата. Има разлика между суха и дехидратирана коса. Ако косата ви е чуплива и се чупи, това обикновено се причинява от увреждане от химикали (боядисване) и излишна топлина от сешоар и инструменти за оформяне, докато дехидратираната коса, подобно на нашата кожа, изглежда без блясък, скучна, плоска и може да се почувства суха. Косата, която се накъдря във влажно време, също е знак, че е дехидратирана.

Вижте още: Коя прическа най-много ви подхожда според формата на лицето ви

Променете режима на косата си

Въпреки че един страхотен завършващ продукт може да изглади хвърчащите косъмчета и да придаде незабавен блясък, за коса, която изглежда като коприна и има блясък, ще ви е необходим прост, фокусиран режим, за да я трансформирате.

Използването на нещо за изглаждане на косата означава, че изглажда кутикулите, което създава бариера, която задържа влагата в косъма. Но първо трябва да внесете тази хидратация в косата. Както при нашата кожа, добавянето на правилните маски към нашия режим е от ключово значение. Използването на седмична маска за коса е от съществено значение. Винаги използвайте хидратиращата маска от корена до върха, не само по дължините и краищата.

Променете нещата под душа

Изборът на правилния хидратиращ шампоан, балсам и маска е най-добрият начин да започнете да привеждате косата си в най-бляскаво състояние – а за къдрава или текстурирана коса използвайте маска всеки път, когато се миете с шампоан. Правилното третиране на косата ви от самото начало, вместо да разчитате на използването на масло и довършителни продукти, за да я направите гладка, когато сушите със сешоар, е много по-добре за косата – и ще промени нейното състояние и вид.

Вижте още: Топ 5: Тенденции при прическите за пролет 2024 (СНИМКИ)

Отнасяйте се към грижата за косата си като към грижата за кожата

Ако искате да промените качеството и състоянието на косата си, протеиновите или свързващите процедури са много популярни. Въпреки това можете да ги използвате прекалено много, което означава, че косата става чуплива. Винаги ги редувайте с хидратираща маска, тъй като това дава много по-добри резултати. Смяната на обикновена маска с процедура преди шампоан също е ефективна (може да се остави за 20 минути или цяла нощ, преди да се измие). Можете да използвате тези маски вместо подхранващите маски, но все пак винаги завършвайте с балсам – дори много лек, тъй като той ще помогне за задържане на влагата.

Нанесете масло за една нощ

Омазняването е чудесно за рехидратиране на косата ви, докато спите. Фокусирайте се върху задната част на косата, когато нанасяте маслото по дължините, тъй като тази част се уврежда особено. Срешете и го измийте с шампоан на сутринта.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Без жената мъжът е просто нелепа шега.

"Цар Плъх"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама