Коя прическа най-много ви подхожда според формата на лицето ви


Коя прическа най-много ви подхожда според формата на лицето ви
Снимка: iStock

Ако искате да изпъкнете, третирайте косата си като най-скъпия аксесоар. Необходимо е да вземете решение за прическа в съответствие с формата на лицето си.

Вижте още: Тенденциите на 2024: Бароков боб (СНИМКИ)

Прическа за овални лица

Ако искате да бъдете умерени с външния си вид, трябва да избягвате правите прически, които имат път по средата, защото могат да подчертаят асиметрията на лицето. Много късата прическа, като боб, също може да направи лицето да изглежда твърде квадратно.

Прическа за лице във формата на сърцето

Обикновено брадичката е заострена и може да изглежда, че цялото лице е центрирано точно върху брадичката, така че искаме да изравним този заострен вид и да направим долната част на лицето да изглежда по-широка. Прическа с дължина до раменете е идеалният вариант за тези лица.

Вижте още: Ето как да се гримирате като Анджелина Джоли (ВИДЕО) 

Прическа за кръгло лице

Тук се намесва дългата прическа с централен път, която може да издължи лицето. Ако искате да намалите ширината, опитайте дълга прическа боб, така ще скриете част от ширината на лицето си, казват експертите. Освен това, когато решите да вържете косата си, винаги оставяйте няколко кичура, които очертават лицето.

Прическа за квадратно лице

Както при формата на сърце, целта е да се отклони вниманието от долната част. Затова избягвайте късата прическа и отидете на опцията за дълга коса. Опитайте прически с дължина до раменете или дълга къдрава коса. Също така се препоръчва да създадете по-мек вид отгоре, защото ще изглеждате по-женствени. Това може да се постигне, като направите къдрици на няколко сантиметра под корените, за да избегнете обем.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Най-голямото щастие е да чувстваш, че си обичан...Не да го знаеш, а да го чувстваш!

Eлиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама