Тенденциите на 2024: Бароков боб (СНИМКИ)


Тенденциите на 2024: Бароков боб (СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

От пеперудената до медузената прическа, изглежда, че съвсем нов стил се появява всеки път, когато седмицата на модата приключи. Седмицата на модата в Ню Йорк за есен/зима 2024 не беше изключение и изглежда, че социалните мрежи са полудели по прическата „бароков боб“. (Според Google Trends, стилът е най-популярната дума за търсене в сектор красота.)

Вижте още: Кой е българинът, който гримира Ирина Шейк за Оскарите? (СНИМКИ)

Всичко това е благодарение на британския дизайнер Крисчън Коуън, който изпрати моделите си по модния подиум с грандиозно оформен боб, което сега е една от задължителните визии на сезона. Ето всичко, което трябва да знаете относно прическата „бароков боб“, преди да поемете към коридорите на Версай.

Какво представлява бароковият Боб?

Както се вижда в презентацията на Christian Cowan, прическата се отличава с висок обем и сладострастни вълни. Подходящо, тъй като името кима към периода на бароковото изкуство, което изживяло своя разцвет от 1600 до 1750 г. Период, който покрива царуването на Луи XIV и IV.

Изкуството на барока било посветено изцяло на самочувствието и динамиката, на величието, чувственото богатство, драматизмът, емоционалното изобилие. В художествената критика терминът описва иконоборците и бароковата прическа боб пасва чудесно в стилистиката.

Вижте още: Топ 5: Тенденции при прическите за пролет 2024 (СНИМКИ)

В периода на барока фризьорството е било много красиво, сложно и с екстравагантни детайли. Забелязвало се внимание към детайлите, меките и загладени стилове изжявавали своя апогей.

Въпреки възвишения си външен вид, кройката е измамно проста. Бароковият боб е подстрижка с дължина под брадичката, разположена точно над раменете. Подстрижката е със затъпени краища, за да добави известна тежест и плътност. Бобът винаги е оформен с фини вълнообразни къдрици около лицето.

Как да оформите прическата у дома?

Бароковият боб е свързан с обем, така че в зависимост от вашия тип коса може да имате нужда от повече продукти. Започнете с подготовката на мокри кичури със стилизиращ крем и пяна от средата до краищата. След това изсушете косата си, докато стане около 75 процента суха, преди да използвате кръгла четка, за да оформите къдрици. За максимален обем е най-добре да работите на секции.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Когато ти се даде възможност да бъдеш прав или добър, избери да бъдеш добър.

"Чудо"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама