Тенденциите на есен 2022: Прическа “медуза”


Тенденциите на есен 2022: Прическа “медуза”
Снимка: Instagram

Миналата година беше посветена изцяло за бретоните, но тази година обръщаме повече внимание на по-смелите прически. Започнахме 2022 доста силно с прическата тип пеперуда, така че, разбира се, трябваше да добавим още една ексцентрична кройка към списъка: прическата с форма на медуза. Да, изглежда точно така, както бихте си представили - особена форма в горната част и дълги кичури в долната.

4 ПРИЧЕСКИ, КОИТО СА ХИТ В TIK TOK

Какво е прическа „медуза“?

Вдъхновена от традиционната японска „химе кройка“ (или кройка на принцеса), медузата съчетава два класически стила: боб и кефал. За да имитира формата на морското създание, горният слой е изрязан по-късо и равномерно около главата като класическата форма от едно време „паница“. Междувременно оставяте долния слой дълъг, така че да прилича на пипала на медуза.

Защо е толкова популярна?

Подобно на много други тенденции в днешно време, стилът се наложи в TikTok. Точно както беше случаят с „шулет“ преди него, прическата медуза ви позволява да носите къси и дълги кичури едновременно, да играете с текстура, форма и дължина, за да персонализирате кройката по ваш вкус. Съвсем наскоро Никол Кидман беше видяна да разтърсва корицата на списание Perfect с подобна визия.

Прическата отива ли на всички?

Да. За да постигнете прическата тип медуза, доверете се на фризьор, който може да приспособи стила въз основа на вашия тип коса, плътност и форма на лицето. Например, ако имате по-кръгла форма на лицето, горният слой трябва да стига точно под брадичката ви. Това ще гарантира, че бобът изглежда по-пълен и по-остър. Междувременно тези с квадратна форма на лицето трябва да обмислят горните слоеве малко под линията на челюстта, за да рамкират чертите.

@dear.tina I finally remembered to do a hair360 before my hair got too oily 🥴 #hair360 #hairstyleinspo #jellyfishhair #jellyfishhaircut #hairstylereference ♬ Love Maybe Secret Number - NIKO

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Лошата новина е, че времето лети. А добрата новина е, че ти си пилотът.

Майкъл Алтшулер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама