Тенденциите на 2022: Прическа тип „пеперуда”


Тенденциите на 2022: Прическа тип „пеперуда”
Снимка: iStock

Късите прически са абсолютен хит! Въпреки това, много жени все още не са готови да направят драматична промяна и да отрежат дългата си грива. За щастие, новият тренд, наложил се вече като прическа тип „пеперуда”, изглежда още по-примамлив.

Просто казано, прическата ви дава най-доброто от двата свята. Съни Брук, знаменит фризьор и глобален посланик на Biolage, измислила името на фризурата, казва:

„Пеперуда включва две прически в едно, което ви дава възможност да играете с къса коса, без да се налага да се ангажирате да отрежете цялата си дължина. Това е забавна, почти оптична илюзия, която променя стила и създава усещането за голяма промяна.“

За да се сдобиете с такава прическа, трябва да се започне с отрязването на къси етажи в горната част и постепенното им удължаване отдолу. Най-късите кичури трябва да са 5-6 см под брадичката, докато по-дългите кичури падат точно покрай раменете. Този умишлен поток създава меко движение и текстура. В момента, в който вържете долната част в ниска опашка или кок, имате съвсем самостоятелна къса прическа (почти като изкуствен боб), тъй като горните слоеве са достатъчно дълбоки.

Прическата бързо набра популярност, защото е универсална, с ниска поддръжка и супер в стила на 70-те. Освен това, може да бъде съобразена с всички типове коса, текстури и дори форми на лицето. Разбира се, тази „кройка” работи най-добре за къдрава и чуплива коса.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама
Реклама

Стой далеч от сивите хора. Обичат да крадат цветовете ни!

Дейвид Сант

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама