5 прически, които правят тънката коса невероятно обемна


5 прически, които правят тънката коса невероятно обемна
Снимка: iStock/Guliver

Много често дамите с тънка коса имат проблем с това каква прическа да изберат, независимо дали става дума за специален повод или за ежедневието. Със сигурност всички "тънкокоски" са имали проблем с прилепналата грива, която лесно се наелектризира и хвърчи. Тези 5 прически могат да решат тревогите ви веднъж завинаги!

"Ъглов" лоб

Тази прическа е с дължина до рамото в предната си част, докато отзад е няколко пръста по-къса. Тази асиметрия създава илюзия за по-плътна и гъста коса. За максимален ефект комбинирайте с едри вълни.

Рошава опашка

Пухкавата опашка ще направи всичко възможно косата ви да изглежда по-обемна. Напръскайте корените с лак за обем и съвсем леко топирайте с гребен. Завържете хлабава опашка, като пуснете няколко кичура отпред за контуриране на лицето.

Вълни по цялата дължина

Ако имате тънка коса, то правият сешоар ще засили визуално този недостатък. Заложете на небрежни вълни с леко заострени навън краища. След това нанесете лек мус за обем или пяна за коса.

Пикси

Ако сте достатъчно смели и надарени с експериментаторски дух, то задължително пробвайте къса подстрижка, по-известна като пикси. Разбира се, оставете горната част на косата по-дълга, за да импровизирате с лек бретон.

Плитка на една страна

Сплете косата си на една страна, стараейки се да бъде възможно "най-рехаво". Не се притеснявайте, ако някои кичури се изплъзват, защото точно това е търсеният ефект.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Почти всички хора обичат да говорят за себе си и им пречи само обстоятелството, че другите не искат да ги слушат.

Съмърсет Моъм

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама